Remember me

Längtar till den här filmen kommer, den verkar jätte bra. 
 


Tävling


http://westernlollo.blogg.se/2010/february/tavling.html?_tmp=23011dabde849d1186c8a9ca15ee917df779916b





Grattis INA!!!<3








Har några till som är ännu snyggare men idag är jag snäll:)
Grattis Ina! Älskar dig<3 <3 <3 :D


?

Idag har man ridit båda hästarna.
Lookee hade blivit sparkad på höger bak så han var lite öm, så han har typ en lårkaka :s men joggade honom lite lätt i båda varven ställde och böjde, men han var lite spänd.
  Red ut på pelle med mamma och ella och han gick bra, nu är de lite barmark på vägen, så man kan jobba lite där. Ställde och gjorde några öppnor i trav och gick oväntat bra:)
 Nu har jag anmält till dressyren i mars, men var lite sen med de så blev bara en klass, och dubbel anmälningsavgift ;)
 Imorgon och söndag ska jag va funktionär på Horks hopptävling.

Frysta tår...

Nu har jag precis kommit från duschen, så nu är man varm om tårna. Men innan var dom typ vit blå :s Hovslagaren var här så jag satt i stallet typ 2 timmar för han pratar ganska mycket;)

Red ut på Lookee och pelle red jag en kort sväng ut, sen var planen av jobba lite på banan men de var ännu halt där så blev lite skritt jobb i typ 10 min.
   Jag hatar snö de går typ inte att rida:( Man ska ha ridhus!

Visby:)

Idag så rullade skolan på som vanligt linnéa stod i caffis hela förmiddagen och jag vet att hon njöt av de, riktigt mkt x) När skolan var slut tog jag och Linnea bussen till visby, men 11 var 30min sen för en lastbil med släp hade åkt av vägen. Så vi tog 12 som tog en omväg, men vi kom till visby efter en lång busstur. Både jag och Linnéa köpte något iaf. Hon hittade en jätte söt vår jacka som jag tkr hon ska köpa:) Men de blev inte så:( sen åkte vi med hennes mamma hem, så det blev en snabbis klädprovning;)
   Jag kom hem vid lite efter 6 så jag skyndade jag mig att ta in hästarna, och tog med lite mat i bilen. Så åkte vi till Ellas musikal. Alla killarna var typ utklädda till tjejer med peruker, så dom var jätte snygga XD Blev lite fika där, sen åkte vi hem:)

Imorgon blir det sovmorgon, för Linnéas pappa är jätte snäll och kör oss till skolan:)
Imorgon kommer Hovslagaren oxå:)

...

Den här repliken från New moon poppade upp i mitt huvud precis:)

                                                                                 
"What choice have I?
I can not be without you, but I will not destroy your soul"


22/2-10

Idag har dagen rullat på om vanligt. Rebecka stod i caffis hela förmiddagen medans vi hade, bild och engelska. Sen var det lunch, so/svenska/set hela eftermiddagen, då redovisade vi våra so arbeten och det gick väl bra:)  
  När jag kom hem så smsade sanna att träningen var inställd för hon var sjuk:( Men jag red Pelle ut en kortsväng för de är så halt på banan. Mockade två boxar sen så gav jag alla hästar mat sen gick jag in. De känns typ som att de ska bli storm ute, för de blåser och snöar jätte mkt. 
   Imorgon ska jag och Linnéa åka in till visby om allt går som det ska:) Hoppas jag hittar en bikini för min börjar bli lite liten x) Vi ska ju bada på fredag:)

Morfar<3

Idag är det 6 år sedan min morfar dog. Den snällaste och mest omtänksamma person jag någonsin träffat.  jag hoppas att jag aldrig kommer glömma den sista kramen du gav mig, eller de sista " Hej då, ha de så bra, hopps vi ses snart, älskar dig". Jag får typ tårar i ögonen när jag tänker på de. Usch, varför måste just dom man tycker om dö?:(

Idag red jag ut på Pelle, mamma red oxå med. På hemvägen blev de lite rodeo med galoppombyten i var 3-5 steg och luft språng. men innan jag saktade av så hade jag full kontroll:) Red ut barbacka på Lookee bara så han fick röra på sig, för de var nästen mörkt:)

Födelsedag:)

Idag fyller man år:D
Inte så långtid kvar av dagen nu, men har ridit fått lite presenter och ätit tårta:)
Skriver mer imorgon


Eskadron:)

Jag måste bara säga att mina eskadron benskydd är super bra. Även fast det är 50cm snö så sitter precis som när man red hemmifrån. Några andra som jag har är karborre knäppningen inte alls lika bra som på dom här. Så jag kan starkt rekomendera att köpa sånna! dom har ävan bra pass form!


Nu ska jag om 10 minuter åka til Horks årsmöte. Jag ska ju få vandringspriset i både hoppning och dressyr        C-ponny, för 2009 :) Nu ska jag bara byta om sen åker jag ner till ljugarn så kommer Julia och hämtar mig där:)

Imorgon fyller jag år:) får nog inget speciellt för för mamma och pappa betalar ju moppen och halva körkortet, så de blir vad jag får i present:)


Skolan

då sitter man i skolan har so och svenska har lämnat in so grupparbetet och so fördjupningen.
Så hoppas jag få bra betyg på dom också:)

Nu är de lunch sen no hemkunskap elevensval:)

Sen blir det att rida båda hästana.

Igår red jag dressyr på båda lookee gick jätte bra när jag plockade upp honom i hög form och gjorde både skänkelvikningar och lite annat:)

Pelle gick också bra traven går lite bättre nu men galoppen går han alldra bäst i nu:) stadig och rund och fin i formen:)


Snö...

Nu har det börjat snöa igen. Ska de aldrig sluta?

Idag blev de lite sovmorgon, skönt:) Nu blir det att äta lite frukost, göra mig iordning sen kommer Linnéa vid 9.

Dagen:
09:45-10:30 idrott

10:50-12:25? no
lunch
hål
13:45-15:05 franska
15:15-16:05 bussen hem
rida Pelle dressyr
rida lookee dressyr
läxor


Sovmorgon

Nu fick jag precis reda på att Linnéas pappa kunde skjutsa oss till skolan imorgon eftersom vi har sovmorgon och inte börjar förens kl.09:45. Så dom kommer och hämtar mig lite efter 9:) så blir sovmorgon till 8, de blir en och  en halv timme längre att sova. Gött;)

Blir en lite bilder på min hund som fyllde 5 år i söndags 14/2 <3

"De kan komma någon snart, bäst att jag håller koll på gårdsplanen"


Emmy älskar snön!


Och hon tycker att men säng är bäst!


Morgon gympa


Haha, hon har mini ögon på bilden:)

Nej nu blir det sägen om en liten stund:)


Christofer Columbus

Just nu sitter jag och skriver på min so fördjupning, Christofer Columbus. Inte så kul men den ska ju vara inne på fredag så man måste väl. Har iaf skrivit en sida. Sen ska läsloggen va inlämnad på fredag också.

Tävlingen i söndags gick väl ganska bra:)     ( LC A:0/A:0)
Lookee kändes mjuk och lösgjord när jag hoppade fram. de blev jätte fina språng på framridningen, han använde ryggen och båda bakbenen som han brukar slarva med:) men när jag kom in på banan så skrek han efter Ariel:@ så han konsentrerade sig på de i stället för att hoppa så hoppade hinder 1 jätte fin sen började han skrika stannade 2 och 3. Sen var han tyst och konsentrerade sig på att hoppa. Så jag är nöjd förutom stoppen då:) Om man tänker på hur sprången va så är de nog den bästa hopptävlingen och jag kände mig följsam oxå:)
  Ella och Ariel hoppade LD rev ett hinder man annars gick de toppen:)
     När jag kom hem blev de att rida ut på Pelle med mamma gick bra han var lite seg. Men efter första galoppen blev han pigg och som vanligt igen:)

Gammal bild

Igår på dressyrträningn så blev det Pelle igen:) Har inte tränat så mkt på Galoppen men Sanna tyckte att de blivit mkt bättre:) Han gick i form nästan hela tiden i galoppen. tränade lite skänkelvikningar, några av dom blev bra:) Men dom kan ju definitift bli mkt mkt bättre x)

Skoldagen har varit riktigt rolig:) Linnéa va vid tandis Mun och käkcentrum, vid min mamma och rönka typ hela huvet i en läskig apparat(stavas?) :)
 Hade riktigt kul med hanna på So också:D Vi e riktigt elaka x)


Tävling och ca 13 timmar:)

Hahah, många inlägg blev det idag:)
Idag har jag tillbringat 5/6 delar av dagen i stallet. Blev kanse lite mkt men om man ska rida 2 hästar och sen fixa allt till tävlingen så tar det ju en stund. Efter som min lille syster inte är känd för att va snabb så tog det lite längre tid än vad jag planerat. Kom iaf in vid halv 8 kunde varit ännu senare"/ Man får se de från den postiva sidan...  Men nu är allt utom sadlarna i bilen, sadel + träns är putsade. Sen provade vi Ariels täcke Ella fick i julklapp och de va lagon längd och lagom stort fram och bak. Men av någon konstig anledning är nätan alla täcken på henne jätte närma marken om ni förstår mig. Så de släpar näsan i marken.. tur hon är snäll. Hon ser iaf jätte söt ut<3


Imorgon är det Ella och Ariels första tävling:)

Hur mkt tårar finns de?

Glömde att skriva att en hund som jag har känt sen jag var två. Tagit hand om när ägarna har varit borta, är död. Även fast det inte va min hund så gråter jag.
Kommer alldrig glömma när jag var ute och gick med dig när jag var liten, du var så stark så du drog mig på vägen som var täckt med snö och jag åkte efter:)
Eller första gången jag fick gå ut och gå med dig<3 Jag var över lycklig;)
Du har lärt mig så mkt om hundar bla. hur man ska hantera dom.
De här låter säkert jätte töntigt för endel men jag bryr mig inte. För att mista någon man älskar. gör ont 
Går inte att beskriva... det är något du måste uppleva själv!

Tea

Vila i frid<3 
 


Kan det aldrig att sluta snöa?!!

Gud va trött jag är på all snö. De bara faller ner från himlen de måste ju ta slut någon gång?
Har varit lite dåligt med uppdatering den här veckan men nu får ni veta lite snabbt hur veckan har varit.

Måndag: Träning på Pelle, gick jätte bra för att va första gången:)

Tisdag:Red dressyr på Pelle han gick fint. Tränade på övergångar mellan Halt, skritt och trav på olika sätt. han lyssnade riktigt bra i slutet!

Onsdag:Linnea följde med mig hem, vi red ut. Hon red på Lookee och jag på Pelle gick väl ganska bra:)

Torsdag:Första gången som jag hoppade Lookee sen November så han tyckte att de var kul. han arbetade rätt med hela kroppen när vi hoppade så det blev mkt bättre språng:) Pelle fick vila.

Fredag:Båda fick vila för jag var på badhuset.

Idag red jag ut på Pelle gick bra sen när jag kom hem jobbade jag lite på banan han var nästan lat, men han svarade framåt för hjälperna. Han brukar ju vara tvärt om. Men är väl för han inte är van att pulsa i 50 cm snö"/ de måste va jätte jobbigt:o
Red ut en jätte kort sväng på Lookee sen red jag han på banan i låg form för att få han så lösgjord som möjligt, gjorde lite skänkelvikningar i skritt  och trav. Han var väldigt mjuk och följsam i slutet så nu får jag hoppas han är det imorgon också till årets första tävling som blir hoppning:)
  Nu ska jag gå ut och tvätta och smörja allt. Packar nog också för Ella ska ju va med i LD och den börjar 09:00 så då måste man ju va där typ vid 08:00. Och då får man typ åka hemifrån vid 07:15. Härligt!
Ska försöka blogga imorgon efter tävlingen så då får ni veta hur det gick.
Imorgon är det Alla Hjärtans dag .


Ja vad säger man?                               Glad alla hjärtans dag


8/2-10

Nu är jag glad för de gick jätte bra på träningen:) Var ju första gången...
Han gick fint i taven sen körde vi galopp han gick bra i vänster varv men i höger blev det lite studs
Men efter en liten stund så förstod han precis vad jag ville och allt blev jätte bra:)
Så det blev framsteg iaf i galoppen de är ju positivt:)
Sanna var jätte nöjd med oss, och tycker Pelle är jätte söt också, men de är han faktiskt!<3
Var 5 gången jag red Pelle och de tar ju ett tag att hitta alla knapparna och lära känna varandra.
Nu ska jag läsa lite i läsläxan sen blir det väl att sova, är jätte trött! Känns som jag har kommit efter i min sömn.
Lookee fick vila idag!

Pelle<3


Världens bästa Lookee<3 (Gammal bild)


6/2-10

dagen började med att jag blev väckt av mamma alldeles förtidigt. Men somtur va somnade jag om en stund till. Sen vid halv 11 gick jag ut i stallet tog in Pelle, rycktade riktigt länge för mamma kom aldrig. Så han blev jätte fin:) Red med Ella och mamma kanske 50 min trav och galopp:) han ville springa fort idag med men de fick han inte, han gick inte så fint men han gick iaf i mitt tempo! Men dom sista 10 minuterna i trav gick han i en låg och avslappnad form, så då var jag riktigt nöjd:)! Sen skrittade jag på grusvägen och gjorde skänkelvikningar och han flyttade sig bra:) Han gick bra i formen i skritten också:) Så Pelle var riktigt duktig i slutet. Blir nog dressyrträning med hnm på måndag.
  Sen blev det dressyr på Lookee för då hade grannen skottat banan. Jobbade mest med skänkelvikningar, få honom att inte smitta före med rumpan eller böja halsen för mkt som han är expert på! Men han gick riktigt bra i slutet, gjorde lite bakdelsvändningar och dom börjar sitta riktigt bra nu:)

Sen hade Gilda(9år) "Fest" och hon ville jätte gärna att jag skulle komma så jag satt där några timmar och åt kakor och glass så nu spricker jag snart!!
   Nu måste jag städa mitt rum, de ligger kläder i mängder på min stol och så måste jag dammsuga(stavas?) Men först ska jag äta lite mat.


De blir sååå bra bilder med min mobil kamera x)
Pelle fick äta sitt lunchhö inne, han blev lite svettig av ridturen:)
Han verkar tycka om sin box<3



Pelle :)

Igår som nog alla vet så hämtat jag och pappa Pickpocket, gick jätte bra, förutom att vår båt vi skulle åka hem med blev inställd så vick ta nynäsham hem. men de gick ju de med. Pelle stod stilla hela vägen till båten och på båten också:) Duktig häst!  Vi kom väl hem vid halv 2 på natten, så jag var lagom pigg imorse när jag skulle till skolan "/

Dagen har varit rätt lugn tycker jag, Franska, Engelska, musik och idrott.
Linnéas pappa hämtade linnéa mig och Rebecka i skolan så jag kom hem 1 timme tidingar, Skönt!:)
Så jag gjorde iordning Pelle, han var lite orolig men efter en lite stund stod han stilla:) Han får ha Lookees dressyr sadel+padd över helgen och så hoppas vi att mamma hittar några bra sadlar på dahrves vi kan prova:) Men dressyr sadeln var den bästa av våra sadlar. Jag och mamma red en kort sväng blev kanske bara 25min eller nått trav och skritt. När jag travade gick typ Pelle med jätte höga benlyft för det är ju minst 50cm snö! Men jag fick hnm att gå riktigt fin i skritten, men i traven ville han bara springa ifrån mig men de fick han inte så det blev halvhalter en stund sen lyssnade han på mig nästan hela tiden och i slutet gick han i mitt tempo. han var pigg och glad, de märktes att han tyckte att de var kul att rida ute i snön:)

Ska försöka ta lite bilder på Pelle imorgon.
Imorgon blir det nog långtur på lookee och pelle dressyr på banan om den blir skottad annars långtur på honom med:)

Sitter på båten:)

Efter som pappa tog med datan på båten så  kan jag gu götra ett litet snabbt inlägg innan internet dampar:)
Igårkväll blev det att packa lite sen gick jag och la mig=)
Dagen blir att vi kommer till Nynäshamn kvart i 12 sen så åker vi till Arnebo en bit utanför Linköping och hämtar nya hästen:) Sen vid 6 så måste vi åka mot oskarsham och om allt går som det ska och det inte blåser för mkt så åker vi med båten 21:10. Så då är man lagom trött i morgon när man ska upp i skolan;) För man ska ju fixa allt med hästen när man kommer hem så blir väl sängen vid 2 eller nått sen upp vid halv 7:) Härligt!
Nej nu är det nästen inget internet  så nu får jag sluta:)<3


Only one day :)

Nu är jag glad men oxå lite nervös :S  :-)  imorgon åker jag och pappsen och hämtar nya hästen!
Hoppas allt kommer att gå bra. Och att de kommer att gå bra sen efter, och att vi hittar en bra sadel fort så jag kan börja rida så fort som möjligt:)
Nej nu ska jag packa ite saker jag ska ha med i morgon:)

Torsdag:)

Idag är man oxå sjuk typ lika dålig som igår:)
Har suttit vid datan hela dagen och lär ju bli det resten av dagen också.
Om allt går dom det ska så ska jag och pappa åka och hämta Pelle på torsdag:)
Som tur är Beckis så snäll att hon tar med en ledighetslapp till mig. Annars hinner jag inte få ledigt:)
Tack<3http://downup.blogg.se/
Nu ska jag släpa mig upp på där allt hö ligger och sopa och göra fin för pappa skulle hämta mer hö snart.
Sen kommer Ella och Bella hem så då får man skynda sig att ta datorn.


Pelle:)

Pelle gick igenom veterinärbesektning. allt var perfeckt förutom ett pyttelitet överben.
Så nu hoppas jag att vi hämtar hnm på torsdag:)

Happy:D:D

Sjuk :(

Han inte skriva igår var typ ute hela dagen fast jag var lite förkyld. om jag hade varit inne igår hade det säkert inte varit lika dåligt idag:( så nu blir det att sitta hemma vid datan hela dagen.
Känner mig jätte dum mot Linnéa för vi skulle stå i caffis idag. Hoppas någon annan kan stå med dig där<3

Igår så red jag och ella och gilda åkte pulka bakom Lookee:) Gick jätte bra. Lookee älskar ju att dra så han jobbade på bra. Han kanske ska få bli körhäst istället:) Ella ramlade ur 2 gånger när lookee typ sprang ovanligt fort för att vara han. Men de gick bra som tur va:)
Sen var jag ute hela dagen, lekte med Emmy i snön de tycket hon var jätte roligt:)
Sen vid 5 åkte jag ner till Beckis för att äta avramlingstårta,Ellen och Linnea var oxå där! Jätte god:D 
Hade jätte roligt och skrattade jätte mkt:) Sen åkte jag väl hem vid 7 eller nått:)


Emmy i snön:)



RSS 2.0