DressyrTräning v.13

Cora va jätte duktig igår och den lilla "vilan" hon har haft på grund av benet har nog bara varit bra för henne:) I början va hon jätte spänd för hon är brunstig och med en hingst som gnäggar hela tiden gör ju inte saken bättre.. 
 
Men när jag hade ridit fram och skulle börja rida för Sanna slappnade hon av, gjorde lite allt möjligt i 20 min sen red jag program red lb:1 för de var de enda programet jag kunde utantill ;) Trav och skritt programet blev inte så bra men galoppen va jätte bra hon bar sig själv hela tiden och bara rullde på fattnigarna blev jätte bra och mellan galoppen också :D Sen red jag trav och skritt delen igen och då gick de mkt bättre!

Så är jätte nöjd med min lilla ponny och hoppas hon går lika fint i helgen :)


Jag vill men har inte tid

Har pratat med Carolina som har Bobby som jag var och provred och dom har inte fått honom såld ännu och nu står han hos en tjej som inte har tid och Carolinaa vill inte ha kvar honom där så nu frågade hon mig igen om jag skulle vilja ha honom från så snart som möjligt till sommaren för dom orkar inte ta tag i honom nu och göra ny annons och så!:) Men tyvärr har jag inte tid och så har vi inte plats i stallet men jag skulle så gärna vilja ha honom att rida, känner att de skulle utveckla mig för han är svår och de är alltid bra att rida många hästar. Sen är han så speciell och jag fasnade för honom, men han är triangelmärkt så går inte att tävla honom men skulle va så kul att utvecklas lite mer med en annan häst!

Men ska prata lite med mamma och pappa så får vi se men antagligen inte:(
 Men jag ska be henne att fixa ett flätatpannband till Cora tycker inte de är jätte fint men lite speciellt och så är de jätte bra kvalité.

Vecka 13


Måndag:Vila
Tisdag:Dressyr träning
Onsdag:Hoppträning? Ut
Torsdag:Dressyr-lösgörande
Fredag:Ut
Lördag:Tävling LC LB
Söndag:Ut och dressyr

Jag hatar min kamera och måste köpa en ny när jag har råd!

Idag har jag varit med Ulla och lös hoppas Present va väl ganska bra på de men fattade inte riktigt varför han skulle hoppa, hon kör ju bara med honom. När jag kom hem red jag Cora hon va fin fin idag och lyssnade jätte bra, hoppas de håller i sig till tävlingen på lördag.:)

 Sen åt ja lunch och efter de red jag Artist för mamma är sjuk han va lite allmänt jobbig och irriterand hela tiden men red ganska långt så han gick fint i slutet när han var trött ;)

Lite bilder från i torsdags?






Huvudvärk..

De sensate dagarna har jag haft ont i huvudet och jag tycker att jag har haft ont i huvudet så de räcker för några år frammåt med tanke på hjärninflammationen som gör j*vligt ont! Men tydligen inte, igår så red jag min ponnny hon var jätte duktig red först ut och sen lite på banan fick till en jätte fin ökad trav:D Sen åkte jag inte på HelaHallen orkade inte stå där från 18-03 så ina va snäll och lät mig va hemma, tack<3

 Och igår var första dagen jag låg och solade de va bara 1 grad ute men på taket utaför mitt rum var de lite varmare, förutom när de blåste "/

Idag ska jag med Ulla som står i vårat stall och lös hoppa hennes Precent :) Tror hon är sen för vi har ju ställt om klockan inatt, haha.

Jan Svanlund

 


Sjuk idag igen

Då är man hemma idag igen. Kände mig som en utomjording när jag vaknade imorse, kunde inte andas genom näsan och huvdet känndes som när jag hade hjärninflammation att de är fullt fast de inte gör ont som de gjorde då. men när jag sitter still så mår huvudet bra =)

__-__-__-__-__-__-__-__-__-__

 Cora va inte alls jobbig igår,host. Först va hon rädd för allt och vände hemmåt och såklart hade jag inget spö och då tycker hon att hon får göra vad hon vill tydligen. Sen när jag började trava va hon sjukt seg och ibland tvärnitade hon så jag höll på att rammla av men efter lite jobb så la hon av och gick som jag ville tills vi började galoppera för då började hon om med att stanna så fort hon tyckte nått var läskigt. Men efter 5 minuter eller nått så slutade hon och då vände jag och red hemåt igen. Så då var hon het istället för seg,

Hoppas hon lyssnar lite bättre idag ;)


Vacka 12

Måndag:Skritta/Longera
Tisdag:Vila

Onsdag:Trav/galopp jobb ute
Torsdag:Trav jobb ute
Fredag:Dressyr på banan (Om all snön är borta från banan)
Lördag:Ridaut
Söndag: Dressyr lösgörande


Dressyr träning v.12

Eftersom Cora bara har skrittats i 12 dagar så känndes de inte så snällt att ta henne på träningen igår så tog Artist istället och han va mycket finare än förra gången! ;)

Vi började att jobba i trav där han känndes jätte bra, han gick ovanligt stadigt på tygeln. Sen gjorde vi öppnor på långsidorna, han tyckte de var väldigt jobbigt att gå på 3 spår så vi gjorde lite svagare öppnor och då gick de bättre. När vi gjort de åt båda hållen så gjorde vi skänkelvikningar undan höger och vänster skänkel, gick väldigt bra om man tänker på hur några gånger han har gjort skänkelvikningar. Jag fick vara väldigt tydlig i min ridning och rida precis hela tiden, då fick vi till några jättefina:) Sen jobbade vi med galoppen resten av tiden, mest övergångar som är de svåraste för honom.

Så var riktigt nöjd efter träningen igår, de brukar jag inte vara när jag ridit honom, hehe;) De som är positivt med Artist är att jag måste rida hela tiden och då kan jag också passa på att göra så små hjälper som möjligt. De känns som att jag börjar komma igång med ridninge igen iaf :) De går inta bra bakåt längre.



LÄäsk

Just nu sitter jag och dricker läsk och äter lunch fläskfilé med potatis, har gjort de själv och känner mig mycket stolt! ;) 
åkte med Ulla när hon körde precent var nog ute i 45 min och travade helatiden så han är nog ganska trött nu.
Ska ut och rida Cora om en stund funderar på att trava lite idag, om känns bra förstås:)

Och en bild på pelle, för mkt bilder på honom kan de aldrig bli! <3


Saknad


Sitter och tittar på bilder i boken som min morfar har skrivit Den ljusa udden. Och när jag skulle hitta en bild på den såg ja att han skrivit en bok till :)

Saknar dig morfar <3


Idag

Idag ska jag skritta min ponny och åka med Ulla när hon kör Precent sen ska jag sova för är trött som vanligt :)

Söt ponny

Skrittade på min häst idag, va jätte mysigt har ju varit riktigt fint väder idag :) Pappa tog lite kort på mig och Cora tyvärr hade jag jätte skabbig kläder på mig x)






ut och gå

Den här veckan har de väl inte hänt så mkt, varit ute och gått/skrittat min häst varje dag minst 30min. 
 
träningen i tisdags red jag på Artist han var hemsk att rida men i slutet gick de bra och Sanna tyckte att jag red bra och att jag konstigt nog satt stilla i sadeln hur mycket han än ryckte i tyglarna:)  Så några muskler har man väl nånstans ;) Men hade ont i hela kroppen dagen efter, hehe.

Igår kväll så va jag vid linnea med rebecka ina och sara vi gjorde mat, och jag och ina borde nog döpa om oss till mästerkockarna, host.
 Nu ska jag ut och gå med min häst sen ska vi åka och titta på en häst till ella:D


620

Idag är jag hemma och vilar hjärnan, har ju nationella i no imorgon. Men ska plugga idag också så jag vet vad vi ska göra imorgon iallafall. Ska skritta min ponny och ikväll blir de dressyr träning på Artist :) Ska också mocka 4 bokar och fixa de andra i stallet:)

 Utvecklingsamtalet tog ovanligt långtid för vi skulle sitta och fylla i papper eftersom jag inte är godkänd i matten just nu och franska så då ska man göra nån åtgärdsplan. ;( Men men de blir säkert bra, så nu ska vi försöka hitta ett sätt så jag kommer ihåg matten och kan ta in matten för just nu har jag typ dyskalkyli, och de hade jag inte innan jag blev sjuk!

När ska vår otur vända?

Idag va vår veterniär här och Cora har "blodförgiftning"så de blir ingen tävling till helgen om jag inte hittar någon annan ponny att rida, är jätte sugen på att tävla! Så nu ska cora ha en spruta varje dag och medicin i maten :(
 Nu ska jag och pappa åka på utvecklingssamtal "/

Etta

Gick jätte bra för Ella och Ariel idag dom vann i LC och i Lb kom dom till näst sista hindret i omhoppningen där ariel stannade 2 ggr. Själv hade jag jätte tråkit, flaggade hela dagen och kom inte hem förrens halv 7, så fixade jag lite med Coras ben som ser lite bättre ut idag :)


110312

Idag har de inte hänt så mkt för min del, har gått med min ponny dammsugit en bil som jag skulle gjort i novemer-.- sen har jag tittat på tv. Kom precis hem från affären där jag träffade Ellen som är hemma nu, så stod och pratade med dom så länge att affären stängde, haha ;D Ikväll blir de att titta på melodifestivalen och äta popcorn, imorgon ska jag vara funktionär på hork´s tävling i Visby.

 Några bilder från idag :)









Min prinsessa har ont i benet

Coras ben va ännu mer svullet när jag tog in hästarna igårkväll, så jag tog av de jag lindat och tvättade rent såret igen och la på en ny fräch linda med bomull över såret. Sen hittade pappa nån medicin som är antiinflamatorisk eller nått och smärtstillande så nu får hon de några dar och hoppas de blir bättre. Får nog strunta i träningen på tisdag och hoppas hon är bra tills tävlingen om en vecka :)

 Idag ska jag ut och gå med henne nu på förmiddagen och sen ska jag göra de i eftermiddag också .


Lite bilder från idag


När jag borstade min Prinsessa och upptäckte såret på bakbenet

Svullet :s

Mini såret

Var ju inte direkt lätt att ta kort med självutlösaren på både mig och hästen-.-

<3


Stackars häst! Är så jävla halt på gårdsplanen nu, hehe. Ska försöka få mamma att ta lite kort på mig och Cora i helgen om de går att rida på banan :)


Dag 8

Fortsäter väl på de jag började för någon månad sen :)

Så här brukar Cora se ut när jag tränar och ibland när jag rider hemma, brukar inta ha samma färger när jag rider hemma och ibland har jag bara vanliga skydd på benen :)

Haha, de är bara blå saker på bilden ;)

Lite bilder, med dålig kavlite

Känner att jag måste köpa en ny kamera

Coras nya täcke




:(

Hemma idag igen. Ska jobba med mitt NO arbete som ska vara inne nästa vecka tror jag? Har ganska mycket att göra men har ju hela dagen på mig ;)
 Imorse när jag vaknade hade jag huvudvärk ont i magen och mådde illa, men lite bättre nu inte ont i huvudet för har drogat ner mig lite-.-

Dagen

Idag har jag gjort de muntliga nationellaprovet i engelska och de kändes bra, just nu försöker jag bara få G i alla ämnena eftersom jag varit borta nästan en helt termin och om jag får mer så är ju de bara bra. Sen har jag fått reda på vad jag fick på nationella i svenska, inte helt nöjd för de känndes mycket bättre än vad de brukar göra, så lite surt men men.
 När jag kom hem fixade jag allt i stallet, tänkte först rida men de var och är fortfarande dåligt väder, blåser och regnar :(

 

.

Idag så har jag inte gjort så mkt, men är ändå jätte trött "/
Cora gick bra idag också men tyckte att allt va läskigt, men nu är grusvägarna lagom mjuka så då kan man rida där :) Han precis hem innan de började regna tur de. Annars har jag bara suttit vid datan och sovit.

Risifrutti

Är hemma idag, hade jätte ont i magen när jag vaknade i morse nu är de lite bättre. Hoppas att de försvinner helt, för då ska jag rida min lilla ponny.

Igår åkte jag till visby vid halv 11 kom in halv 12 åt lunch köpte lite saker,(kanske tar kort och lägger upp sen) Sen gick jag ner til lasarette och så gick jag på EEG undersökningen som va kavart över 2. De gick bra får svar om nån vecka hur de ser ut. Tog 45 min och höll på att soman som vanligt, hehe. Sen gick jag upp till mammas jobb, åt en halv semla:). Gick till mormor som inte var hemma lämnade lite saker sen gick jag lite på adelsgatan och tittade på kläder men köpte inget där. Finns hur mkt kläder som helst nu som jag vill ha, tyvärr har jag inte råd:( Älskar vår kläder <3 Sen åkte jag hem med mamma.

 När jag kom hem åkte jag och pappa på träning. Cora va jätte duktig igår tränade på allt möjligt, Sanna va stenhård igår och hade höga kvar men i slutet så gick hon jätte fint! Så har jag bytt tid till 7 istället för 8, så nu kommer man hem lite tidigare:)


Ungefär så här ser de ut när man gör EEG, fast jag hade lite fler "sladdar/elektroder". Man är så fräch i håret efter, eller?

sol

Dagen började med en jätte mysig uteritt med Rebecka i sol, den värmde faktist lite man frös iaf inte :D Cora va duktig slappnade av ganska bra i traven. Blev lite jobbig när rebecka red hem till sig och jag till mig, men efter en bit så slappnade hon av och då galopperade vi nästan ända hem. Så hon va mycket lugnare idag än igår:) 
 
Sen så har jag tittat på längdskidor 5milen herrar, suttit vid datan och gjort lite på mitt no arbete men fattar inte så blev inte så mycket, tyvärr:(

110305

Idag skulle vi egentligen till visby och göra lite saker men så blev de inte. Så efter jag hade ätit frukost så red jag Coris hon va jätte fin i traven men efter lite galopp så blev hon rädd för nått så hon stack, sen kunde hon inte skritta efter de. så hon travade jätte sakta eller galopperade nästan på stället. Men när jag nästan va hemma kunde hon skritta normalt ;)
 Sen åkte vi till badhuset, simmade 700m riktigt skönt att simma. Tror jag ska göra de lite oftare faktist:)

 Nu ska jag gå ut och ta in hästarna:)

<3

Sitter i köket och tittar in i mitt rum, tror jag ska gå och lägga mig nu;)
Gonatt <3


Allt eller inget

Igår åkte jag in med mamma på morgonen för jag skulle till doktorn-Ögon, allt var bra och dom såg inget tryck på synnerverna, så jag har inte för mycket vätska runt hjärnan så snart kan jag nog dra ner lite mer på min medicin :)

 Sen kom mormor och hämtade mig vid 9, hon frågade om jag ville göra något så då åkte vi ut till rogers stall. Tyvärr så var inte Hanna och Vilmer där:( men pratade lite med roger och när de blir varmt så ska jag dit och köra lite :) 

 Efter jag och mormor hade varit på affären och handlat massa mat, så gick jag till VeroModa, köpte en tröja :) Hade ingen lust att shoppa så gick hem till mormor och åt lunch och tittade på skidor hela eftermiddagen, damerna tog silver i staffet och mixstaffet skidskytte kom fyra. 

 Vid 6 kom mamma pappa och Ella och då åkte vi och tittade på teater Allt eller inget. Den va väl bra, den va rolig iallafall men ibland lite seg, och lite lång 3 timmar 10 min.



Dressyr v.9

Träningen i tisdags gick jätte bra. Cora jobbade med hela kroppen och tyckte de var roligt! Tränade på skänkelvikningar, galoppfattningrana och lite olika saker ur programmen jag ska rida på dressyr tävlingen:) Sen travade jag av i låg form, riktigt nöjd! :D

Tv & Dator

Idag har jag bara suttit vid datan eller tittat på tv eller båda två samtidigt, haha. De fanns inget roligt att se på tv så jag tittade på VM i sprintstaffet och damerna tog GULD så de var ju kul! :D
 Nu ska jag äta sen blir de hoppträning för mig och Cora och Ella ch Ariel


Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter tog sveriges andra guld på VM i år :)

?

Nu har jag släpp ut hästarna mockat Coras box och ätit frukost. Ikväll är de hoppträning för Lisa, kanske rider lite på Artist om jag orkar :)

I don´t know what´s wrong with me.
My brain doesn´t work anymore.
I haven´t any memory.
I can´t write.
All i can do is sign my name
.
 Robert Pattinson


Dagens planer

Idag så ska jag bara lata mig hela dagen, kanske hitta på nått med pappa för han var borta söndag-måndag hemma idag åker till solvalla med Micke imorgon kommer hem på torsdag eftermiddag, ska kanske köra buss lördag-söndag på fastlandet :(   
 
Ikväll är de dressyrträning för sanna tror de är papps som kör, hoppas Cora är fin idag:) Jag vill träna på att sitta ner i traven för när jag gör de spänner dig Cora och då är de inte så jätte lätt att sitta ner. Så måste veta hur jag ska göra för att hon ska slappna av så fort som möjligt.
 Sen ska jag va med i Hork´s Div.1 lag 3 året irad, Kul!:D Men tycker att de är lite tråkit att dom har lägre och lägre klasser varje år, i år så ska de vara LB alla gångerna (tror jag) Jag tycker att dom kan iaf ha LA sista gången :)

RSS 2.0