:)

Var riktigt länge sen jag red Tisten, typ 2 helger innan jag blev sjuk så tävlade vi de va sista gången. Men han kändes fin i trav och skritt, men han har svårt att ha huvudet stilla så de de blir lite ryckigt i handen och den "stöten" går upp i axeln och de är inte direkt skönt. Tror inte mamma tänker på sånt när hon rider, men de gör absolut jag! Men försökte få honom att bli lite högre i formen för han vill gärna gå i lite låg form och de gick riktig bra stundtals:) Sen var de dags för galopp, och den var inte direkt skön, jag är ju van vid Coras som bara rullar på och är jätte balanserad fast jag inte har kunnat galoppera alls så mycket i vinter, men på Tisten märks de verkligen jätte mycket tyvärr, han är inte balanserad och orkar på långa vägar inte bära sig. Så jag orkade inte jobba så jätte mycket med de och vägen jag red var inte så jätte lång"/





 


Artist

Blev jätte sugen på att rida och eftersom Cora ska vila idag så blir en tur på Artist. Kankse kommer lite bilder sen om Ella kan fota lite :)

Angelica och Midtown du tillard






Angelica Agustsson

HÄSTSPORT. Legendaren Ludger Beerbaum sa på lördagen: ”snart vinner Angelica Augustsson en stor tävling”. Redan dagen efter gjorde Angelica, 23, det – och ställde med sin världscupseger till den största sensationen någonsin, såväl i Göteborg som i cupen.

Flerfaldige olympiske guldmedaljören Beerbaum insåg direkt när han såg Angelica Augustssons omhoppning, att det här kunde han aldrig slå.
– Som hon gjorde det. På hemmaplan, inför hemmapublik. Det här var det bästa som kunde hända vår sport, berömde Beerbaum.


Egentligen ska det inte gå i en sport där rutin och erfarenhet har stor betydelse för framgång. Men Angelica Augustsson från Onsala tänkte inte så. Hon bara red, helt efter sin plan, utan tanke på att det här var hennes debut i världscupen, att hon aldrig tidigare hoppat en så svår bana, varken hon eller hästen.
– Visst blev jag nervös när jag gick banan. Men min arbetsgivare och tränare Dietmar Gugler intalade mig att det inte var så svårt, så när jag kom upp på min häst Midtown du Tillard släppte all spänning, berättade Angelica.

Läget inför omhoppningen var svårt, av tolv ekipage startade hon som trea, med många snabba efter sig. Men hon red som hon tänkt – och slog knock out på allt motstånd.
– Det här var bara andra gången jag red min häst på tid, avslöjade Angelica efteråt.
– Hon är så het så tidigare har jag bara försökt lugna henne, förklarade hon.
Resten av spänningen undvek Angelica. Medan hennes konkurrenter ägnade sig åt att försöka slå hennes felfria ritt och snabba tid travade hon runt på sitt sto på framridningen.


Inte förrän hon red in på banan till prisutdelningen förstod hon på allvar vad hon ställt till med. Och då kom tårarna, i floder.
– Det är upplevelserna på prisutdelningen jag kommer att minnas längst, sa hon.
Angelica kan nu sälla sig till den lilla grupp av svenskar som vunnit i världscupen: Maria Gretzer, Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard-Johnsson, Royne Zetterman, Svante Johansson och Helena Lundbäck. Och frågan är om någon någonsin vunnit i sin debut, dessutom på en häst som också debuterade.

På en eftermiddag blev Angelica ridsportens nya Malin Baryard, med risk/chans att bli påpassad från alla håll, och med OS-spekulationer rullande runt sig.
– Det är ju lite olika. Och det blir nog inte lika pressande för mig eftersom jag bor i Tyskland, påpekade Angelica.


Något firande hann det heller inte bli med familjen i Onsala. Redan på måndagsförmiddagen for hon tillbaka till Frankfurt.
– Nu ska mina hästar få vila. Nästa tävling blir i Arezzo i april. Men om någon frågar mig om EM i höst, och hästarna är i form, då tackar jag ja.
Sa svensk hoppsports nya stjärna och torkade bort ännu en glädjetår. 
                                                                                                                                

Tittade på hoppningen från göteborg både i lördags och söndags Angelica vann igår och 2:a i lördags. Hade aldrig sett henne förut, men jävlar va duktig hon va! Red jätte snyggt och bra. Var verkligen jätte kul att hon vann hoppas vi får se mycket mer av henne!!
 Där emot så var Peder Fredrikssons runda jätte dålig, han var så taskig mot hästen i omhoppningen:( Till hinder 3? Så gasar han på och de blir helt fel och missförstånd kanske? men då lägger han på spöt och de är verkligen fel för hästen att hoppa av där och då hoppar ju hästen rakt in i hindret och går omkull och han ramlar av. Men de var fan rätt åt honom!


Varför är jag så trött?

Jag hade tänkt se Oscarsgalan, iaf börja och se om den var rolig, för finns typ inget annat att se på. Men eftersom jag är så trött så orkar jag inte ens vara upp tills den börjar kl. 23, dock håller den på till 3 i natt så hade väl ändå inte orkat se hela.
 Om ni inte visste de så älskar jag när man är torr i ögonen och ögondropparna har är slut.

God natt ;)<3




Taylor och Kristen från förra årets Oscarsgala

:(

Är inte på blogg humör så skriver om dagen imorgon istället


Drömmar

Ibland undrar jag varför man drömmer det man drömmer om nätterna. Jag har ett gäng sjuka drömmar där jag gör saker jag aldrig skulle göra, eller saker jag absolut inte får göra för det skulle gå mot alla mina principer någonsin. Vissa drömmar är ju baserade på lite önsketänkande såklart, men andra är bara konstiga och handlar om sådant jag aldrig ens hade velat göra i verkligheten oavsett om jag fick chansen eller inte.

Jag har alltid varit lite intresserad av drömmar och om de fyller någon speciell funktion. Jag tror inte på det där med att man kan se in i framtiden genom sina drömmar. Forskare hävdar olika, vissa att det är minnen som spelas upp i slumpvis ordning vilket gör att drömmarna blir helkonstiga, andra hävdar att det är undermedvetna tankar, känslor och viljor som utspelar sig i bilder.

Det är rätt intressant det där. Jag vet inte riktigt, det finns många olika teorier, vissa verkar rimligare än andra, samtidigt som det ibland känns som att det skulle kunna vara en blandning av de alla.

Inte jag som har skrivit de men tycker/känner likadant 
Taget här ifrån

zzz


Grattis

Grattis INA hoppas du får en jätte bra födelsedag i usa !!!! :D <3

Älskar dig<3


Jobba rätt = Muskler

Idag var de trav som stod på schemat för Cora, hon va jätte duktig och försökte verkligen att göra rätt och ville jobba. Älskar när hon har sånna dagar så de är bara att njuta och göra de bästa av de.
Ville att hon skulle gå låg form för hon är så stel i överlinjen så vill att hon ska bli mer avslappnad i den. Red rakställd hela tiden och försökte få henne att ta stora steg och efter en liten stund var hon jätte duktig tog stora steg gick i låg form och bar sig nästa hela tiden:D

Imorgon blir de lite galoppjobb tror jag? Tar nog tidermantygeln och tränar på galoppfattningarna vill verkligen att hon slutar dra upp huvudet när jag fattargalopp ! Men tycker inte om hjälptyglar så vill helst inte rida med de men ibland måste man.


Hoppning och dressyr

Sitter och tittar på dressyr från Göteborg horse show en svensk ligger 2 just nu. Innan dressyren var de hoppning, de som är kul när de är från sverige är att de är så många svenskar me ;)

 Va nere vi rebecka förut vi åt tacos och gjorde lite allt möjligt sara och linnea va också där, mysit<3

Dagen

Skoldagen började med franska, sen såg vi nån teater, lunch och sen på so och svenskan såg vi film och gjorde nytidskryss. Så dagen va väldigt lugn;) när jag kom hem åt jag lite sen skrittade jag Cora, när jag kom in tittade jag på The vampire diaries tyvärr får jag vänta ända till 9 april innan nästa avsnitt :( Nu ska jag äta

Längtar till sommaren










...

Igår va Danne här och först masserade han, sen satte han akupunktur 4 nålar och efter 20 min knäckte han de som behövdes. Både Cora och Artist tyckte de var skönast med massagen och stod och njöt i 30 minuter och sen halv sov i 20 minuter när han väntade på att ta bort nålarna. Sen när han skulle knäcke ville inte Cora stå still men artist tyckte nog de va skönt de också;)

 Cora satt fast i hela bakpartiet inte mycket men de hade behövts fixas till inom ett par månader och det är de jag har känt den senaste tiden att hon inte vill jobba med bakbenen ordentligt. Sen knäckte han käken och alla fyra benen men bennen brukar han alltid göra, på Lookee gjorde han de;) Han ska komma tillbaka om ca 10 veckor och bara kolla igenom henne igen.
 Artist satt fast i bak och fram men mindre Cora, men han går ju inte lika hårt så kanske därför. Men på honom behövdes de inte göras något nästa gång han kommer.



Richard Steffen

Idag har jag varit på "En dag på Steffen" de va väl bra gick runt och tittade hade lite lektioner fick mer information och programmen och inriktningarna. Efter de gick jag till mormor som körde mig till lasarettet, sen pratade jag med min doktor i en timme om allt möjligt. Ska till en psykolog på BUP och göra lite olika test och försöka hitta ett sätt så jag kommer ihåg de jag lär mig, just nu går de in genom ena örat och ut genom de andra om hjärnan kan ta in information just den dagen. Men de blir nog först om någon månad;) Sen sa hon att de kan ta upp till ett år innan jag är helt frisk :( Men bättre att de tar lång tid än att man får vara sjuk resten av livet! 

 När vi var klara där åkte jag med mamma och handlade på Willys, sen åkte vi till Vila och jag bytte min tröja som jag fick i födelsedagspresent:)

Dressyrträning

Träningen gick väl bra, tränade på lite allt möjligt. Började med vänster sidan som hon satt fast i tyckte jag, men de släppte jätte snabbt, så blev ínte mer än 5 minuters jobb med de:) Tränade på att få henne att jobba rätt i galoppen för hon vill ha huvudet lite högt, men hon gick riktigt fint till och från. Hon orkade inte gå rätt hela tiden hon har tappat alldeles för mkt muskler i vinter:( Sen travade vi över 6 upphöjda bommar, i slutet va hon jätte duktig och bar sig hela tiden. Kul när man ser att de går frammåt:D 

 Tyvärr har Cora börjat dra upp huvudet när vi ska fatta galopp, jag kämpar som en idiot med hon bryr sig inte om vad jag ber henne om. Så näst gång blir de att träna på de antingen med graman eller utan :)


Undersökning

Gå in på rebeckas blogg och svara på frågor om schabraket.
Frågorna om schabraket finns här 

 Nu är jag på väg hem, gisela slutar om en stund:) När jag kommer hem ska jag äta nått, mockar (om inte pappa har gjort de) tar in Coris och fixar henne sen får hon äta lite hö och kraftfoder. Sen åker vi halv 7 :)


"/

Just nu sitter jag i skolan, åkte med min granne hit. Ska försöka gå i skolan idag har ont i huvudet till och från och mår illa. Men pappsen är hemma och kan hämta mig om jag måste hem ;)

 Ikväll är de dressyr träning så hoppas jag mår bättre då :D


Varför?

Har precis anmält mig och Cora till första dressyr tävlingen som är den 19/3 och när jag ska anmäla så ser jag att både LC och LB är clear round. Okej om de är de i en LC men inte i en LB också räcker de inte om en är de och inte båda? Men får hoppas jag kommer hem med två rosetter då:D

 nästa tävling är den 3/4 så kanske ska passa på att anmäla till den redan nu :)

Veckan

Måndag:
Tisdag:Dressyr träning
Onsdag:Danne kommer och ska gå igenom både Cora och Artist. Cora har kännts så stel i båda bakbenen och sen vill jag att han bara kollar henne de finns alltid nått. Och Artist behöver bara bli genomgången annars blir de bara massage om de inte behövs göras nått annat.
Torsdag:Vila för Cora och doktor för mig
Fredag:Skritt
Lördag:Skritt/Trav lösgörande
Söndag:lösgörande

Jag vill bara att du ska ha de bra, för du behöver de bästa!

Idag var planen att gå till skolan men mitt huvud tyckte inte de, vaknade med huvudvärk och mådde illa så fick vara hemma. Har haft ganska ont i huvudet de senaste dagarna inte bra! Men ska till min doktor på torsdag så de blir nog bra.

Cora har vilat idag men jag har mockat två boxar och fixat lite annat i stallet:)

Kom tillbaka och lämna mig aldrig

Känner att jag är på väg in i en Pelle period igen, inte bra blir så nere och deppig :( Ibland förstår jag inte hur han kunde sätta sina spår så djupt i mig jag hade honom i 4 månader, men andra dagar är det självklart.                 
 Han va verkligen speciell och va nästan min bäst vän (Lookee va såklart bäst;))  Jag kunde stå och prata med honom och sen så kändes de dom att han svarade. sen nosade han lite i håret va social en stund sen ställde ha sig och sov eller nått. Lookee stog nästan alltid och sov när jag pratade med honom, jag sov nästan också om de inte hade varit så oskönt att få hans manke i magen när jag satt satt/låg på honom:) Någon jag inte skulle ha kunna gjort på Pelle ;) 

 Saknar dig så enormt mycke trodde aldrig de skulle va så här, för de blir aldrig bättre<3

:)

Blir ett lite snabbt inlägg nu.
Dagen har vart bra fått lite olika saker och tårtan va god:)
Red på cora men hon var helt galen på hemvägen, jag säger bara Kör sakna när ni ser mig! hon galopperade på vägen alla bilarna såg livrädda ut ;) Jag hade verkligen igen kontroll, obehagligt!


16 :D

Idag fyller jag 16 :D


Kallt !

Idag var de inte skönt att rida direkt, hade på mig lite dåligt med kläder. Skrittade bara för de är så hårt överallt
 Men vad gör man inte för sin häst<3


:D

Blir ett lite snabbt inlägg för ska ut och rida min ponny:)

 Årsmötet tog ungefär 2 timmar tur jag hade Carro att sitta och prata med<3 Jag fick ett vandringspris i år och de va för km dressyr med Artist. Sen åkte jag till ina fick min födelsedags present och ina fick sin sen fick dom mina julklappar(Ja vet, jag är inte alls efter) Vid halv 12 eller nått? Gick vi till Niklas 2 km va väl trevlig förutom att hälften sov när vi kom fram -.- Gick hem efter 2 timmar kanske?  Hade mysit innan vi somnade iaf. Måste vi göra om snart <3

  Imorgon fyller jag år :D


Års möte och stånga

Idag får Cora vila, skrittade henne igår för de är så hårt överallt så man vill inte trava eller galoppera.
Idag är de HORKs årsmöte och efter de så åker jag till Ina som är i stånga och så hittar vi rebecka och linnea på nått kul :) Vet inte riktigt vad med de blir säkert bra :D

Hoppning

Igår på hopplektionen så tränade vi på omhoppningsvängar och i slutet tände Cora till och tyckte allt var jätte roligt och de var mkt lättare att få upp huvudet på henne så hon kunde taxera. 


Dressyr träning

I tisdags va de dressyr träning för Sanna, Cora va jätte stel i höger bak så idag var de mest lösgörande och gympa övningar som stod på schemat. Började med att vända in framdelen på långsidorna för att få henne att jobba mer med höger bakben. Efter de jobbade vi med galoppen som Cora har lättast för, försökte få henne låg i formen sen jobbade vi med att hon ska orka at gå rätt när jag gör 10m volter för då vill hon gå fel "/ Sen avslutede vi med några diagonaler i  mellantrav. Sen travad jag av henne extra länge och skrittade eftersom hon ska stå i transporten i 1 timme. 
 
 Hon va iaf mycket mjukare när vi slutade och de känndes att vi missat två dressyrlektioner :)

senare

Har haft träning både tisdag och onsdag så har inte hunnit blogga för har kommit hem vid 9-10. Men ska försöka blogg ordentligt ikväll :)


Dagens ridpass

Red ut med Ella och mamma idag, var ganska länge se sist för hon brukar va så jobbig. Men idag va hon lugn och fin nästan helatiden, har kommit ganska mycket snö dom två senast dagarna så va ganska jobbigt för hästarna. Så Cora orkade inte gå i låg form så den blev lång och låg som inte jag tycker om men idag va jag lite snäll. Sen när vi nästan va hemma så hostade Ariel och Cora blev jätte rädd, och när jag fick stopp på henne och alla hovar i marken började hela världen snurra. Men efter att vi stått stilla en stund blev de bättre men de känndes som att jag hade dålig balans och skulle glida ur sadeln. Men ska snart till doktorn igen och kolla om de har läkt i hjärnan(eller hur man ska förklara) Har haft ont i huvudet hela veckan så kanske ska ta de lite lugnare?

Lite bilder på Cora från förra helgen då hon fick gå utan täcke i 2 timmar och hon tyckte de va jätte skönt!



Hon ser ut som en liten travhäst ibland :S


allt allt allt

Har varit hemma idag, vilat hjärnan känns ganska kaos idag. Har ridit Cora hon var jätte pigg och låg på helatiden, sen så blåste de jätte mycket som de fortfarende gör och de gjorde inte sken bättre direkt ;)

 Har kommit typ 15cm snö sen igår, jag som äntligen trodde den skulle försvinna helt


På tidens vingar flyger sorgen bort

:)

Idag skrittade jag barbacka på Coris, tveksam om nån har gort de förut men efter en litenstund blev hon lugn.
Sen kom jag på att de kanske inte var så smart eftersom jag inte får ramla av av doktorn, hehe:) Men de var mysit iallafall <3


:)

Idag skrittade jag barbacka på Coris, tveksam om nån har gort de förut men efter en litenstund blev hon lugn.
Sen kom jag på att de kanske inte var så smart eftersom jag inte får ramla av av doktorn, hehe:) Men de var mysit iallafall <3


Ridning

Nu ska jag ut i stallet, tror mamma har mokat så är bara att fixa hästen och rida iväg:)
 
Kanske tar lite kort om de finns batteri i kameran;)

Ett år sen <3

Idag är de ett år sen jag och pappa hämtade Pelle.
Ett år sen han blev min som han alltid kommer att vara<3

Fint väder

Idag var Cora riktigt rolig att rida hon va pigg och ville jobba. Tränade på att få henne lägre i formen i traven och gjorde tempoväxlingar i galoppen. Hon blev lite mkt frammåt i galoppen så när de kom en bil bakom fick jag gasa på så jag kunde svänga in på en sidoväg för hon hade fått ryck precis när bilen körde förtbi annars. Hade lite problem med att få stopp på henne men tillslut stod hon bara och små hoppade och stegrade så bilen kunde köra förbi. Men sen blev hon lugn när bilen hade kört förbi och vi kunde fortsätta galoppera:)

 Gick väl ganska bra på hopplektionen, fick jobba med att ta upp hennes huvud innan hindret så hon kunde se de, för hon vill gå i dressyrformen"/ Mennär hon fick upp huvudet gick de bra :)

Hoppträning

Ikväll blir de första hoppträningen för mig och Coris hoppas artists hoppasadel passar bra, vill inte ha dressyren:)

:)

Känner mig lite bättre idag och hoppas jag kan gå i skolan imorgon eller på fredag. Doktorn sa att jag skulle ta de lungt tills jag var helt frisk. Hon trodde jag var förkyld eller influensan men eftersom mitt imunförsvar är så dåligt nu när jag varit sjuk blir de mkt värre. De andra i min familj var sjuka i 2 dagar och jag i en vecka :o
 
 Idag har jag släppt ut hästarna och lagat tråden som såklart var sönder. Men Artist var snäll och bara titade på när jag gjorde de. Cora och Ariel hade bara sprungit runt och varit ivägen;)

Dag 7 - Min favoritgrej i stallet

De är svårt finns många bra saker i stallet, men nu på vintern är de elementet i sadelkammaren. de gör att man kan värma sig lite där inne iaf, vantarna är varma när man rider iväg bettet är lagom varmt (slipper man värma de) 

 Men om de är nått som alltid finns där är de min sadel älskar den<3

RSS 2.0