Dressyr träning

Pelle ville inte sträcka ut över linjen idag, så Sanna visste inte riktigt hur hon skulle förklara. Så hon red honom 30min. Han var inte snäll mot henne och försökte kasta av henne flera gånger men efter 20min gav han med sig och gick jätte fint sen fick jag rida dem sista 10 minuterna och de gick jätte bra så nu får jag träna på de här tills tävlingen!

<3

Red ut en kort bit på båda hästarna för skulle äta mat vid 7, så jag hade typ 1 1/2 timme på mig.

Nu sitter jag och hoppas att Nell kan fixa biljetter till mig! du är världens ängel isånna fall<3 Fast de är du ändå även om du inte kan fixa de x)


Elit Loppet

Efter som min pappa tycker om trav så tittar vi på elit lopet som startar nu!

Leksand Knäcke cup

Gick bra för Ella idag

I dressyren fick hon 7,2 av 10

I Kunskaps provet fick hon 18/20

Och i hoppningen fick hon 21/21

Blev ingen vinst men jätte bra ändå!:)

Snart är de slut

Nu är de bara 25min kvar sen går jag nog och lägger mig;)


Eurovision song contest 2010

Nu sitter jag och tittar på nått som är före melodifestivalen, rätt tråkit så kollar på lite bloggar också:)
 Red båda hästarna gick bra, Pelle är lite seg men är nog för att han går på bete nu, nu går han hela dygnet istället för halva dagen.

Dagen

Nu ska jag snart ut och rida en häst sen efter lunch rider jag nästa häst. Sen ska jag städa rummet och om jag hinner ska jag tvätta några fönster också!


Jag vill, men jag kommer aldrig fixa de

Sitter här och har inte ont magen längre, riktigt skönt när man har haft de nästan hela dagen! Åkte med mamma till hemse på eftermiddagen, sen när jag kom hem red jag Lookee, sen gick jag en liten stund med Pelle.

Sjuk

Idag är man sjuk inte så kul:(
Ligga hemma och ha tråkit hela dagen:(


The vampire diaries


Nu sitter jag och tittar på Vampire diaries, riktigt länge sen för de har varit sport istället 2 torsdagar:) 
 Efter jag hade ätit mat så red jag ut på Pelle med de nya 3-delade betet med fasta ringar.
 Nu är pausen slut ;)


Efter regn kommer solsken

Idag när jag kom hem red jag Pelle gick bra, tränade på bakdelsvändningar och skänkelvikningar. Sen borstade jag Lookee, han blev jätte fin;)
 I skolan så fick vi kvarsittnig för vi struntade i konserten igår;) sen var det idrott, No, lunch, hål, franska.

Oj va kort inlägg de blev -.-


Vattenmelon

Nu sitter jag och äter vattenmelon, va riktigt länge sen så de smakar toppen!:)
 Dressyrträningen för Sanna gick bra, tränade på att få en bättre arbetstrav, lite förvänd galopp och så jobbade vi med skänkelvikningarna. Jag blir riktigt bortskämd för Pelle gör hela skänkelvikningen själv(nästan) Daniella har verkligen gjort ett toppen jobb med de!

Fönstertvättning

Nu har jag precis blivit färdig med de första fönstret, ska tvätta 5 fönster för vi ska käna ihop 500kr till 31/5 till Polenresan. Så om jag tar 1 fönster om dagen får jag inte lika ont i axlarna/nacken.
 Blev ingen ridning för vi statte på switch(stav?) på alla hästarna igår, och de märktes nästan direkt att alla myggen, fugorna försvann från dom, dem flesta iaf:)
 Hjälpte pappa in med allt spån och så solade jag när solen var framme. Sen har jag latat mig riktigt mkt oxå;)

Pickpocket


Bild från LC:n igår 

Bilden tagen av:Linnea

...

Nu ska jag försöka gå ut och rida både hästarna. Rider nog ut för blev mest dressyr förra veckan.



Lova aldrig nått om du inte kan hålla det!

Gårdags kvällen spenderades med en skojjiiig Linnéa Nyman. Gjorde lite allt möjligt och skrattade mkt:P Vi fick gå och lägga oss rätt tidigt för vi skulle upp vd 06:30.
 Sen vid halv 3 på morgonen ringer beckis men vakande precis när hon la på. Men somnade om rätt snabbt. Tur för dig de Beckis! ;)

Långtid!

Nu är de bara 4 månader kvar tills episode 2 börjar;)


62% i både LC och LB

Riktigt nöjd med båda mina fina Ponnysar idag, i LC så vann Linnea på Lookee 64,07% och de var ingen som kommenterade att hon var för lång(som linnea trodde att domaren skulle skriva i protokollet) :) I LC fick jag och Pelle 62,??% kom 4 men de var bara 2 placerade, men var inte nöjd med honom i lc för han gick och spände sig och lyssnade inte på alla hjälper. 
 
Till LB var de 3 timmars väntan, men pelle kändes fin på framridningen och avslappnad och lyssnade på de mesta. Och inne på banan skötte han sig jätte bra de enda lilla skuttet han gjorde var i mellan galopp men annars gick allt fin fint. Jag red jätte nogranna vägar, så vi red ihop 62,81%. 
 Jag trodde på kanske på 64% men men jag är super nöjd med dagen och Pelle går ialla fall ännu frammåt och inte bakåt och de är ju huvudsaken;)


Linnea och världens sötaste Lookee<3<33

Linnea

Nu sitter jag och väntar på Linnea som kommer om en halvtimme (förhoppningsvis) Då ska vi rida båda hästarna sen packa allt tills imorgon, så vi kan sova lite längre;)


Visby

Idag har dagen spenderats i visby med Tjejerna. Har varit riktigt kul.
 Nu sitter jag här och väntar på Linnea som ska rida Lookee för jag hinner/orkar inte rida båda idag. så nu får hon lite motion också när hon cyklar 3 km.  Nej nu kommer hon  snart får gå och byta om.



Kut-dag

Snart kommer Linnéas mamma och hämtar mig för vi ska in till visby med ina och rebecka.

Dressyr träning

Träningen började lite stelt och Pelle ville göra saker som han tycke va roligare än att gå på tygeln. Men efter en liten stund gick de bättre, jobbade mest med lösgörande för han ville inte komma ner till den låga runda formen. Men de fixade vi till, jobbade lågt ocg runt i skritt trav och galopp. I slutet tränade vi på tävlings formen, Sanna tyckte att jag har börja ridit mkt bättre och mer konsikvent(stav?) Hoppas de går lika bra på tävlingen i helgen blir LC och LB, såg precis att de var väldigt många anmälda, i LC var de 12 st och i LB 15.

Årets första mjukglass (i sverige)

Idag började dagen med att man fick gå upp klockan 7. sen åka till stenkyrka för Ella skulle tävla LD och gunghästen(LC)
I Ellas lag var det hon, Alice karlsson och Alice Leander.
I LD blev Ella felfri. Sen i LC så var alla i hennes lag felfria så de blev omhoppning och då rev ella och alice Karlsson hinder 1. Så jag tror deras lag kom på 3 plats av 5.:) 

När vi var klara där åkte vi hemmåt, vi åt mjukglass på vägen hem, riktigt gott! När jag kom hem red jag Pelle och Ella red Lookee. Gick ganska bra.
 
 Igår färgade jag håret och de blev lite fel färg så nu är jag röd i håret. Kan de bli bättre?

Dagen

Nu har man precis vaknat och funderar på hur dagen ska se ut. Men tror de blir att
 -Äta frukost och lata mig lite.
 -Rida en häst före lunch
 -Lunch
 -Rida en häst nu
 -Sen vet jag inte riktigt men nått hittar jag nog på.

Lite bilder från Frankrikeresan









Nu är datan så seg så får bli mer bilder nån annan dag!

The vampire diaries

Varför är The Vampire diaries 7 avsnitt efter i sverige än vad dem är i usa och australien. Där har redan sista avsnittet varit. Orättvist! ;)


Idag red jag dressyr på Pelle gick inte riktikt lika bra som igår men nästan;)
 Tömkörde lookee,gick bra. Nu börjar formen bli rund och låg och de gillar vi:)



Can you explain?

Godnatt<3
00:00


Framsteg

Idag har jag ridit båda hästarna, Red dressyr på Pelle och han tyckte att de var jätte roligt. Idag så började jag träna på att korta galoppen och när de funkade bra gjorde jag några enklabyten. De gick faktiskt riktigt bra för att vara första gången. Sen tränade jag på övergångar trav galopp och galopp trav, så det blev mkt galopp arbete;) 
 Sen red jag ut på Lookee, för har så jävla ont i ryggen sen pelle fick  några ryck igår när jag och mamma red ut.


Varför ska de hända just mig?

Nu är man ledig i fyra dagar. Riktigt skönt faktiskt!

Nu ska jag gå och lägga mig för jag är trött ;)
(Och jag ska sova riktigt länge imorgon!)

Så god natt!


Tävlingen gick inte så bra...

Jag och Lookee vägrade ut oss på fjärde hindret så de gick väl inte så jätte bra. Men dom få sprången vi gjorde var super fina, så förutom stoppen kändes han fin :)
 De var ju gräsbana och de har regnat i några dagar så de var jätte blöt så man skönk ner rätt mkt. Och redan i klass två var det upp trampat så jag är glad att jag inte ska tävla där imorgon.

 När vi kommit hem och ätit lunch var det Pelles tur att bli riden, red igenom LB:2 och gjorde lite lösgörande. Han kändes super fin när jag slutade, så hoppas han känns så imorgon med!

Måste bara säga att jag tycker att Alice Leander och Stenstgu Waramas(A-ponny) är super duktiga, idag tävlade dom LB och klassen var ihopslagen med B,C,D-Ponny och hon vann. Tänk va liten hästen är om man gämför med D-ponnyerna och ryttaren är mkt yngre än dom som tävlar D-ponny.





Ladda?

Imorgon är de hopptävling för mig och Lookee, känns så där. Men men, idag så lösgjorde jag, volter och skänkelvikningar i lågform. Gjorde lite tempoväxlingar. Jobbade bara i trav idag, de tyckte han va skönt;) Islutet gjorde jag lite snäva svängar och försökte att få med hela hästen, så han ställer och inte blir för böjd i kroppen så jag kan räta ut honom snabbt!(om jag kommer till omhoppning x)

Pelle red jag ut på, de är ju typ storm här. Men han skötte sig ganska bra ändå. hade låg form hela turen och han va riktigt mjuk och följasam i slutet. Blev bara ett ryck när de blåste som värst, men men;) Så båda pollarna gick bra idag:)

På Praon så bakade jag "drömmar" och gjorde 24 bakelser. Jag och Denise satt och latade oss rätt mkt idag oxå för de fanns inte så mkt att göra.


Sommar jobb;)

Nu är de äntligen bestämt att jag ska sommarjobba på Yvonnes café i roma. Så då kanske man känar lite pengar, de behöver jag verkligen;)

Idag var jag på caféet hela dagen, gjorde raggmunkar och fick ta disken. Sen åt jag lite onyttigt oxå;)
När jag kom hem åkte jag pappa och ella och hoppade på suderbys, gick bra. Lookee var lite tveksam men de släppte på slutet. Red dressyr på pelle när jag kom hem, de gick också bra, fast jag blir stel i vänster arm så han blir stum i vänster sida. Så jag har lite att jobba med dom närmaste veckorna:)

Då var man hemma igen;)

Vaknade i morse riktigt utvilad av att ha sovit i min egna säng och i mitt "nya rum" för,
 Igår natt när jag kom hem så gick jag upp för trappan till mitt rum, sen tände jag lampan och mitt rum hade ny färg på väggarna, vitt golv, ny bokhylla och min gamla säng som jag hade i ljugarn:) jätte fint, de var inte direkt de jag var berädd att se när jag kom in:) Men kommer väl bild nån dag!

Har varit jätte bra i frankrike jag och rebecka bodde tsm, först bodde vi vid Rebeckas fransk i 5 nätter sen vid min 3 nätter. Dom äter jätte onyttig frukost, dom har choklad på mackorna och dom smakar typ som sockerkaka;) sen var de lite konstig mat nån dag, men för de mästa var de gott!:)
 Vi har gjort jätte mkt olika saker när vi var där, orkar inte berätta allt nu, har oxå tagit ca 300bilder. Några av dom får ni se om nån dag när jag laddat över dem till datorn.

Ska praoa torsdag fredag, lördag hoppning Lookee, söndag dressyr pelle.


RSS 2.0