Tisdag

Hej hej, Idag har man ridit och varit i skolan. Först hade vi No, i två timmar. Sen Idrott, men jag och ina var inte med för vi hade inga gympa kläder;) Så Jag Ina och Cissi Gick och åt. Sen gick vi med henne hem, för hon hade ont i ryggen. Och där tittade vi lite på film. Och så fick vi en varsin bulle. Gott gott.(Tack<3) Sen kom Clara och hon tittade oxå lite på filmen. Men vid 20 över 12 gick vi tbk till skolan. och då var det Franska. Vi fick glass av Per. Smak,Vanille et Fraise. Sen hade vi hemkunskap på elevensval, vi gjorde rulltårta. Den gick och äta iaf ( = Sen blev det hem och fika tittade lite på tv. Sen ut och fixade hästen. Och så blev jag jätte glad, för lookees SOMMARPÄLS  har börja kommit. Nu fäller han jätte mycket. Så han har nog fällt färdigt snart!=D=D Sen red jag och lookee blev lite svettig. Idag red jag i bara en tröja, det var +7 grader. Så det var jätte varmt:D
Nu kan det inte komma mer snö. Då blir jag jätte arg. För nu är det värkligen vår. Det är vårfåglar över allt som sjunger. Och jag såg jätte mycket med båsippor:D
Nej nu kan jag inte sitta här längre, måste duscha, och vid 21:00 ska jag se på Tv.
karmar

/My

Ina kväll

Nu är jag vid Ina. Skriver mer någon annan dag.
Nu ska vi sela lite Wii

/My:

Torsdagkväll

Nu har man äntligen fått datan, så får bli ett snabbt inlägg för måste träna på franska gloserna.
Idag har man haft först slöjd på morgonen, vid halv tio så fick han utryckning, för han är brandman. Så vi fick sluta en halvtimme tidigare. Så vi hade hål i över en timme. Och då skrev jag Ina Linnéa lite på vår läxa om gudarna som vi hade till idag. Sen var det NO vi satt i biblioteket och hade instuderingsfrågor vi skulle göra. Men jag gjorde bara 8 st. men vi har lång tid på oss. Till lunch var det tomatsoppa, den gick och äta iaf. Sen SO gick igenom gudarna, nåra iaf. Och så såg vi på en film. Sen kort svenska lektion på en halvtimme men vi fick läsa hela tiden, för det fanns ingen data och renskriva våra berättelser på! Sen hål, sen rörelse. Sen följde jag med Ina hem för jag skulle till skolan igen vid kvart i fem. Så jag fikade jag med henne och fick lite rundvandring i huset!(mysit) Sen skjutsade dom mig till hemse, tror dom skulle någon stans. Tack!<3 Sen utveklingssamtal med Per. Han sa bara bra grejer. I alla ämnen stode det typ duktig, abitiös, Jobbar bra, fortsätt såhär så kommer du gå lågt, MVG, osv. Sen åkte jag och pappa hem, sen bliv det att äta mat, ducha. Och nu sitter man här.
Ridlektionen igår gick jätte bra. Nu tycker han att det är jätte kul att hoppa. Var nästan het. Så det gick lite för fort ibland. Men det är bättre än att han stanar!
Nu ska jag plugga lite sen sova!

Karamar
/My

Lookee hoppar


Tisdagkväll

Hejsan,
 idag har det väl varit en bra dag, förutom att det var snöstorm halvadagen:/ När jag skulle till massagen så blev jag jätte blöt:S Första lektionen idag var NO de var dubbelpass så det var jätte långt, vi gjorde nått skit med magnetism.
Sen var det idrott, vi hade dans. Vi dansade Foxtrot(tror jag) Jag dansade men Marcus G, Andreas, Daniel och Eddi:S Ska typ ha dans 5 gånger till. Sen var det lunch, och såklart var det fisk. Sen franska skulle typ ha någon tävling, men eftersom jag skulle på massage så han jag inte. Men det var nog mycket skönare med massage än att vara på Franska lektion:)
Sen HK men Gunilla skulle på något möte så vi så vi fick två papper vi skulle göra. Men vi var typ färdiga på 20 min, så vi fick en timme hål.
Sen var det att åka med sega bussen hem. Rolf körde så det gick max i 50km/h. Så jag var hemma typ 16:15. In och äta lite, sen ut och rida med Ellen dellen. Blev en lite lugnare tur idag en sisst men blev lite flängig:) Lookee blev rädd för Jemenis rumpa idag igen, så vi fick en tvärnit i ett träd:S Men det var ganska kul men kanske inte för hästen! När jag fixat hästen så gick jag in, för Ellen kunde ge dom kraftfodret:) Åt mat nån soppa, och ostkaka den var jätte god.
Tittade på Desperate Housewives. Sen på andra avenyn fast på datan! Imorgon så ska jag rida Artisten och Ellen rider med på Jemeni. Sen kommer väl Linnéa om hon orkar pallra sig hit så ska vi göra vofflor. Hoppas det är OK för dig Linnéa att Ellen äter med oss:D? Om du absolut inte skulle vilja det så får du väll ringa;D<3
Börjar bli lite trött nu, och så är jag hungrig:( Men är nog uppe lite till. Hopplektion imorgon.
Hoppas jag får tid över imorgon att blogga lite
hejdå<3
 
/My

Söndag kväll

Idag har man varit med på tävling med Ellen Dellen:) Gick toppen för Ellen i LC var hon felfri, och i LB fick hon ett stopp och ett pet. Men det var ju hennes första LB. Sen tittade vi på div.1 lag och HORK vann:D hork är bäst!  Sen åkte vi hem och då var  mormor här, så vi åt våfflor. Dom var jätte goda! Sen såg jag lite på tv, men den började hacka i bilden, så jag fick gå upp på taket och vrida på antenen. Det var jätte högt:S Sen sålde jag lite kakor till mormor. Ska nog sälja lite mer i morgon:) Någon som vill ha?
Sen så red jag på Lookee, han var jätte skitig så tog ett tag att borsta honom. För igår och idag fick han gå utan täcke! Så han rullar sig typ hela tiden. Red alskogsrundan tog typ bara 40min för jag galopperade mycket. I början så tränade vi på kort galopp, och kunna göra halt från galoppen gick jätte bra efter en stund! Sen när jag kom hem så fixade jag mat till hästarna sen tog jag in dom. Sen in äta mat.
Nu ska jag snart sova för jag är jätte trött. gick ju upp kavrt i sex i morse. och har inte sovit ut på länge!
Kramar
/My

Söndag morgon

Har precis gått upp ska bara äta färdigt min frukost. Sen ska jag ut och släppa ut hästarna, sen åker jag med Ellen till tävlingen i visby. Sen blir det att vara där, Ellen ska hoppa LC och debutera(stavas) i LB: )LYCKA TILL! 
Sen när jag kommer hem så blir det att äta vofflor och mormor kommer. Sen rida hästen och rida Artist sen om jag hinner annars får jag rida Artist imorgon!
Nu måsta jag gå
hej då

/My 


Fredag kväll

Nu sitter man vid datan och är jätte pigg. Ser på Let´s dance, men nu är det paus, så jag passade på att sätta mig vid datan. dagen har väl varit okej. Först Franska sen matte fick någon uppgift att lösa. Sen bild, målade akvarell(stavas) Sen var det So hela eftermiddagen. Så blev en slappis dag som alla fredagar. Sen hem och jag orkade värkligen inte ut och rida med var ju tvungen:( Men det var mysit när jag väl kom ut. Lookee var jätte stark, så orkade inte hålla in honom hela tiden så det blev lite galopptävling med mig själv:D Efter de så tog jag in hästarna och sen in och äta mat. Fläskfilé med klyftpotatis. Det var jätte gott.

Igår var det dressyr träning för Sanna gick bra bitvis. Men han slapnade av bra, och då fick vi till en bra över linje. och fick till en jätte fin tävlingsform i både trav och galopp. Tränade på skänkelviknigar, och efter en stund fick jag till några jätte bra. Sanna sa att om jag gör så bra på en tävling så kommer jag få 8 poäng på de mometet.:D
Nu ska jag kolla på några bloggar sen är det väl dax att se vem som åker ur Let´s Dance.

Kramar

/My

Onsdag/sjuk:(

Ännu sjuk, vill bli frisk nu! I går kväll mådde jag jätte bra. Men när jag vaknade i morse hade jag jätte onte i halsen. Så mamma tyckte att det är nog bäst om jag var hemma, och om jag hade gått till skolan så hade jag bara suttit där, och inte lärt mig något. Jag har typ sovit och tittat på två andra avenyn avsnitt på datan. Tittat på massa bloggar och varit inne på bilddagboken och tittat på allas bilddagböker. Så har jag gått 20 min med hunden och mockat två boxar och fixat lite i stallet. Ska snart ut och borsta hästen för ska på hoppträning vid halv sex.
Så bye bye

/My


Tisdag/sjuk

Idag är man ännu sjuk men jag är lite bättre iaf. Igår gick jag och la mig jätte tidigt för jag var jätte trött. Jag sommnde vid 9. och jag vaknade kl 8 så jag sov i 11 timmar, det var jätte länge sen jag sov så länge. Och såklart ringer Jennie igår kväll, och bara för jag gick och la mig så tidigt så är det ju självklart att hon ringer. Men tror att pappa pratade med henne. Hon var typ jätte irriterad på en som har sagt massa grejer till mig om Lookee som inte var sanna. Hon hade typ varit och prov ridit han för flera år sedan.  Men får väll ringa till dig sen. Eller så får pappa berätta allt på lunchen. Kanske åker till dig i sommar Jennie:D
Idag har man bara suttit vid datan. Kollat på allas bloggar och bilddagböcker. Ska väl mocka nån box om jag orkar.
Nu snöar det jätte mycket. Jag vill inte ha mer snö!! Jag hatar snö, och så är det bara blötsnö. Bajs nu är det typ helt vitt ute snart ju:S JAg vill baka nått. Vad ska jag göra? Någon som har förslag?

/My

SNÄLLA SNÄLLA

Har den är  låten i huvet!?:S

.


Måndag/Sjuk=(

Jaha idag är man då sjuk, ont i halsen och huvet och feber:( Harf inte gjort så mycket fick släppa ut hästarna och så mockade jag Jemenis box. Vill inte äta något för jag mår illa. För en stund sen så Drack jag
Choklad med en klickgrädde i, gott gott
Choklad med grädde
Nu ska jag snart ut och mocka två boxar till om jag orkar. Kanske skriiver mer om dagen ikväll får se:)

Söndag

Idag har man ridit med Linnea, Mysit<3
Red i typ en och en halvtimme, men skritta mest, men blev trav ochgalopp oxå:D
Tävlingen igår gick bra. I LC kom jag tvåa, eller det blev delad tvåa för jag och Carro fick samma poäng. Fick rosett och presentkort på darves på 120 kr : ) Fick 65,18%. Så jag är jätte nöjd=) Felicia Engfelt vann på 67%. På prisutdelningen fick Lookee dampryck på ärevarvet, för han fick typ en bockatack . Och när jag skulle få rosetten och kuveret så ville han lägga sig ner:S Han var jätte konstig.
Sen fick man vänta tills LB och det var ca två timmar mellan jag red:/ Framridningen gick jätte bra men när jag kom in på banan så gick det piss, men var typ för sadeln inte var bra, så Lookee hade typ ont av den. Så nu är det bara att leta vidare. Någon som har en dressyr sadel? Men i LB fick jag 58,% . Men Sanna Marie tyckte han gick bra, för att sadeln låg dåligt. Nu ska jag fika något gott.
Så hej då
/My

Fredag

Redovisade SO arbetena idag, gick bättre än vad jag trodde:) Sen red jag med Ellen gick bra. Red i Dressyrsadlen jag har lånat en Morrison Noland, jätte skön känns som att sitta på en kudde. Lite hårdare kanske;)
Imorgon är det tävling LC:1 & LB:1, kan inte LB:1 men får väll träna efter LC:n. Annars blandar jag ihop dom:S Men är ju två timmar emellan. Så det är lång väntan:) I LB är det 14 stycken med och 8 stycken är från hork.
Nu ska jag se det sista av Let´s dance:D

/My


Torsdag

Idag var det en lungn skoldag. Först 20 min trä slöjd, sen hade kamratstödjarna fixat lekar som vi skulle göra, sen So vi fick skära i trä hela lektionen. Vid 11:00 var jag vid Skolläkaren och kollade ryggen. Sen lunch, var jätte äklig mat, Fisk på grönsaks bädd. Sen hål. Sen rockkonsert, sen teater, så vi var i hemsegården i en och en halv timme.  Sen åt vi semla och spelade spel i vårat hem klassrum med Per och Gunilla.
När jag kom hem fikade jag och titade lite på tv. Sen red jag ut, gick bra. Lookee var jätte pigg. Sen fixade jag lite i stallet sen gick jag in och åt mat, spagetti och köttfärssås.Gott gott!
 
Sen duchade jag, gjorde hårinpackning och filade naglarna och målade dom!
Nu ska jag se på tv

/My

Måndag

Skola idag, var en slapp dag typ 2 lektioner, för alla som går på franska fick gå på en cabaret (stavas). Som Kultevakids gjorde, claras låt var typ bäst. Många små spelade det kunde varit någon äldre istället! Sen åkte jag med Linnea hem, mysit!<3 Först fikade vi, sen  gick vi med Monstret Anja, stark som en oxe.:D sen cyklade vi och satte upp lite hinder, jobbit för vi cyklade över runes åker och var jävlit lerigt i slutet så fick mjölksyra i benen:( Linnéa mockade ullas box och så borstade hon henne, prov satt hennes sadel, den var jätte skön vill köpa den men passar inte:( Om någon vill köpa hopp eller dressyr sadel, gå in på ddolcevita.blogg.se eller på blocket/gotland/hästar så finns sadlarna där! dom är jätte fina, 16 & 17 tror jag.
Nu ska jag ducha sen läsa lite sen blir det väl sova. Ska kanske se på BIO imorgon någon som vill med?

Bilder från tävlingen 1/3
Ellen Jemeni LC                                                          jEllen jemeni LC 
         l och uJulia Alanya LC                          ulla linneaLinnéa Ulla Britt LC           lEmma Ravelli LC          hEmma Ravelli LC 

Dressyr Tävling=)

Då har man kommit hem från dressyr tävlingen. Den var i Rosendalsridhus.
Först var det en  LC:1 2008, red fram i ca 45 min. skrittade först 25 min sen travade jag och galopperade. Jag red klockan 10:28. Var lite nervös men det var för jag var rädd att glömma bort programet. Man fick vara på en volten i rihuset medans den som var före red. När jag kom in på banan var jag jätte konsentrerar, då var jag inte nervös längere. Lookee hade känts lite seg hela tiden, men man hoppades ju på det bästa. Jag red programet, första grejen som blev riktigt dålig det var halten, han ville inte stå still:(
Sen var det andra galoppen(Höger varv) Ville han inte komma igång:( Så var tvungen att smacka lite. men restan gick bra. Han hade värkligen  ingen bjudning:/ Men sen när jag hämtade mitt papper så hade jag 62,96% 170p. och jag fick en 8:D  Efter en lång väntan så blev jag 2:a:D:D Jag är jätte nöjd. Fick en rosset, placket, linnement och en hovkrats.
Sen var det LB:2 2003,red fram ca 20 min eftersom jag redan ridit fram til klassen innan. Jag bytte skor/Stövlar, jag hade ridstövlarna i LC och jag kommer inte åt så bra med dom så bytte till skorna och shapsen(stavas). Gick mycket bättre på framridningen, hade bjudning och han var jätte pigg. vet inte varför? Kanske var för jag kunde driva gonom mer och han fattade lite enklare då??! När jag kom in på banan gick jag och tittade på alla läskiga grejer (Solkatter bla) Han gick hur bra som helst, gjorde allt jag bad honom om. Jag är Jätte nöjd med Lb, den gick mycket bättre än LC. Jag fick 59,67% 179p, är ju min första LB och dom dömmer ju hårdare ju högre klasserna är. Så jag kom 3:a av 2 placerad. Men gjorde inget eftersom han skötte sig kanon:D Så min dag kunde inte blivit bättre:D Älskar min häst<3
Åt en pizza på vägen hem jag och pappa stanade i roma och åt en varsin clazone
Fixade bästa hästen, sen in. Mamma var såklart glad, nästan gladare än jag tror jag(hahah) När jag stod inne på prisutdelning så sa domaren till mig,(domare:Lina nånting)
-Är du inte glad? du ser så alvarlig ut!
jag
-Jo
och då såg jag säker gladare ut.
Blir väll en slappis kväll som vanligt. Nästa helg blir det Clara:)<3 då ska vi ha kul kul kul.
Nu tror jag att jag ska sova en stund, är jätte trött!
/My
LOOKEE

Komentar LC: Mjukt ridet på en stadig och trevlig ponny med bra takt. Väg visa lite mera i längningen. Lycka till!

Komentar LB:Mjuktridet!

Morgon

Nu ska jag iväg och tävla, lite nervös men går nog över snart över. Blir LC:1 och LB:2. Min första LB. Nu ska jag snart ut och borsta och knoppa. Åker väl vid kvart över åtta. Så är typ en timme kvar:)
Igår var det fredag och vi hade bild , matte franska och So. So hade vi hela eftermidagen. Vi gjorde klar vårt arbeta om "Åttonde stordådet" Diomedes hästar. Men kan det inte riktigt ännu så får väl läsa på lite, i helgen eller i veckan för ska inte redovisa det föräns på onsdag. Nu ska jag äta upp min frukost sen blir det att göra hästen fin. Idag hade han iallafall inte legat i kisset:D
Bye bye

/My

Dressyrlektion

Dressyrlektion idag, gick jätte bra. Tränade på LB:2 programet, så vi tränade på mellan trav ökad trav och samma i skritt och galopp. och förklarade skillnaden och massa mer, typ vad som är viktit i alla moment. Och att på mellan traven tyckte hon att jag skulle satsa lite och försöka länga lite extra så jag får + poäng. Men det kan ju bli lite fel också så det blir lite släng trav.
Skola idag har väl varit en slapp dag. Vi skar i trä hela för middagen ända till 11:15. sen SO, svenska, hål och sist rörlse. Jag Ina Linnéa och Rebecka sprang in på bagarns och köpte varsin kakka och åt på.
skriver mer om veckan i morgon:)

/My

Första skoldagen

Första skoldagen idag, lite seg men gick väl. Visby imorgon med Rebecka och Linnea. Ska nog inte köpa något speciellt, men ska typ kolla på skor, så kan mamma köpa dom någon dag.:) Det behöver jag värkligen. Idag red jag barbacka på min häst. Gick bättre än vad jag trodde. Men var svårt att sitta still i traven:S Så galopperade lite istället. Sen mockade jag och fixade i stallet. Så nu ha jag ätit mat, och tittar på teve. Ska gå i duchen nu så
puss på er:)

/My

Hopptävling

Tävling idag, gick väl sådär. Pet på trean sen stanade vi på sista hindret. Men hade dålig fart och jag och lookee har alltid svår ur höger sväng, så var mitt fel. Men han kunde ju bjudit lite på sig själv kan man tycka:/ Pratade med Lisa hem i bilen och hon tycket att det gått jätte bra, att jag kom ända till sista hindret eftersom jag stanade 4 gånger innan på framhoppningen.  Efter jag hoppat så var jag funktionär dom 3 sista klasserna. LB, LA LA+5. Så den pratade hela eftermiddagen var Linn:) Sista klassen var det lifsfarligt att vara funk, jag och Linn stog på vår lilla ö(målstolpen). Man blev typ ner riden annars och man han inte lära sig banan eftersom det bara var 4 stycken med i klassen. Så nu är man jag jätte trött. Blir nog inte uppe så länge ikväll:/ Äkel fisk till mat: Någon som tog kort?
Nu sk jag äta så, bye bye!

/My

linn 
Linn hetboll= )

Lookee
Look At Me<3

RSS 2.0