Pelles

Eftersom jag har tråkit så sitter jag och tittar lite på Pelles släkt. Cora är okänd lite tråkit men inte de viktigaste;)

Far:Minotaros
Född 1900 svenskt halvblod han är inte stor, bara 156,5cm han blev godkänd av sina perestationer. Han har placeringar upp till 1,50
Minotauros tillhör en av världens förärvningssäkraste hingstlinjer (Ladykiller xx), vilken han som ponnybeskällare är helt ensam om. Han är ett resultat av ett konsekvent avlande på prestation. Minotauros far Little Boy har över 130 plac. och vinster i internationell svår hoppning. Little Boys mor Marietta e. Fokus I har givit både EM-vinnare i fälttävlan och godkända söner. Minotauros farfar Ladykiller xx är holsteineravlens riktigt stora matador, har över 30 godkända söner i aveln i välden över, bla. storheter som Lord och Landgraf och över 300 tävlingshästar i både dressyr, fälttävlan och hoppning. Bakom Minotauros mor Cést si Bonne finns hingsten Ciceron vilken givit tävlingshästar i svår hoppning, och Dragon med ett icke föraktligt antal hästar i svår hoppning., bla Verona (SM-vinnare).
  
Minotauros RP 114
Jag tycker att pelle va jätte lik sin pappa, de märktes ganska ofta att han hade fullblod i sig ;)<3
Little boy
Lady Killer xx
Mor:Little dollar girl
Har tävlat hoppning och fälttävlan(tror jag de va) tyvärr så dog hon året efter hon fått pelle :'(
Dom betäckte henne för att förhoppningsvis få fram en ponny som kunde tävla i alla disipliner och ha ett bra psyke. Som han hade för de mesta. Men om man ska bli bra så måste man ha lite nerv(galen, speciell) som sanna sa när vi hade köpt honom<3
Dollan var okänd inga föräldrar eller uppfödare. Hon va C-ponny.

Och av allt de kom



<3


-Oj jag fick rosett, de va nog för min fina hopp jag gjorde i galoppen och traven;D
-Nej, du fick va med på de för att Lookee stod i transporten;)
-Jaha, de va iaf kul för jag fick hoppa över dressyrstaketet:D
<3 Hoppponny<3
 Pelle hade bara hopp stam, men blev en jätte bra dressyrponny ändå:)


.......

Eftersom pappa är med våran hovis Micke på solvalla idag för han har brutit armen så han kan inte göra så mkt själv och så behövde han någon som kör så då åkte pappa med. Så jag och ella fick ta stallet, släppa ut hästarna mocka fixa hö och vatten och allt sånt. Tror Cora får vila idag för ska gå med hunden och känner att min kropp inte är med mig idag :(

Längtar efter att få börja träna och tävla igen:D

Spåren från dig försvinner aldrig

Idag fixade pappa allt de vanliga i stallet och medans han och Ella red ut så red jag en annan väg med Cora. Hon va jätte seg i början och så går hon som en banan till höger och ville inte göra som jag ville. Red till golfbanan, är en lång grus väg som är perfekt att rida på nu! Travade men hon ville inte slappna av så skrittade istället gjorde skänkelvikningar från sida till sida och hon slappnade av lite mer men ville vara lite hög i formen ändå. sen travade jag fram till golfbanan vände där och galopperade helavägen tillbaka och hon var jätte duktig! spände sig lite mkt men slappnade av i slutet tränade på att korta och länga galoppen som är hennes starka sida och hon tyckte de var jätte roligt! och när hon hade nått att göra hela tiden så gjorde hon inga Pellehopp på hela turen ;)
 Gjorde några galoppombyten och gick riktigt bra. Men har kommit på att hon gör dom när jag försöker få in bakdelen så den är på samma spår som framdelen. men orkade inte bry mig idag.;) 

Cora

Lite biler på cora,




?

Idag så gick jag och Ella upp vid 8 för att släppa ut hästarna, jobbigt fast lite mysigt också ;) Sen så passade jag på att mocka Coras och Artist box när jag ändå va där ute.
Idag så ska jag rida min fina ponni sen ska jag sova för jag trött.

Lite snygga bilder från födelsedagskalaset, eller en för jag är extra snäll mot linnea idag. Jag vill gärna leva hela dehär året i allafall;)<3


Snö snö och mera snö

Idag skulle vi ha jul med mormor men sen kom inte hon så blir väl någon annan dag. 
Igår red jag ut med ella och mamma och idag har jag inte gjort specielet mkt. Va jätte god mat vid grannarna gick inte hungrig där ifrån iaf efter massor med godis efterätter ;)

Juldagen

Kom precis in från stallet. Red med ella och mamma va ganska blåsit , men inte alls som de var igår. Gick bra Cora ville inte samarbeta förens i slutet tyvärr men hon kan ju inte alltid gå braa.
 Ikväll så ska vi in till grannarna och äta middag sen ska jag nog inte göra något annat ;)

Trött?

Jag är jätte trött men kan inte sova :( så nu gör jag den här som tog från Linneas blogg ;)


Sammanfattning av 2010
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Kommer inte ihåg vad de va men antagligen inte ;)
3. Blev någon/några av dina vänner, föräldrar i år?
Nej
4. Dog någon som stod dig nära?
Ja:(
5. Vilka länder besökte du?
Frankrike
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
De är de nog men kommer inte på nått just nu
7. Vilket/vilka datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
21/6 4/2 31/11
8. Vad var din största framgång 2010?
Att få chansen att rida pelle i 4 månader, lärde mig jätte mkt<3
9. Största misstaget?
Många...
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Hjärninflammation
11. Bästa köpet?
Pelle & Coris såklart<3
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Hästarna, kläder
13. Gjorde någon dig riktigt glad?
JA
14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2010?
många
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har nog varit ovaligt ledsen, har lixom inte bara gått att släppa vissa saker :/
16. Vad önskar, du att du gjort mer?
Varit modigare
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit tråkigt -.-
18. Hur tillbringade du julen?
Hemma med min familj
19. Blev du kär i år?
Ja tror de? jo de blev jag nog;)
20.. Hur många one night stands?
haha, inget
21. Favoritprogram på Tv?
Vampire diaries, Desperate housewives
23. Bästa boken du läste i år?
Många, Löftet eller Vreden.
24. Största musikaliska upptäckten?
?
25. Något du önskade dig och fick?
Japp
26. Något du önskade dig men inte fick?
Ja
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Tror jag va hemma, kommer inte ihåg?
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att inte min underbara Pelle hade dött<3
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Ingen aning?
31. Vad fick dig att må bra?
Vänner, Familj, Cora, Lookee <3

Eftersom jag somnar snart så orkar jag inte svar på dom sista frågorna;)

Grattis till den som orkade läsa allat ;)<3

Julafton

Idag har de varit snöstorm hela dagen. De är så mkt snö i hagarna så de går över knäna på mig, så de är lite jobbigt att hämta hästarna.. Hästarna fick iaf komma in ganska mycket tidigare än vanligt och jag tror dom tyckte de var riktigt skönt att komma in i stallet som iaf är 2-3 grader varmt;) 
 
 Eftersom de var så dåligt väder så kunde inte mormor komma så vi har firat jul själva i år, var lite tomt utan henne men men. Efter julmat  och Kalle Anka så var de julklapps öppning, fick lite olika skydd till Cora för hon är ganska bra på att slå sig på benen, fick lite kläder från Vero moda, en bok, pengar av farfar och ett par tofflor med dun i så jag inte ska frysa om fötterna(som jag gör hela tiden sen jag blev sjuk:s) Sen har ju mormor några presenter också;) 
 Är jätte trött men ska ännu kolla lite bloggar och svara på några kommentarer:)

God Jul! :-)

Kärleken är vårt livs största glädje och vårt livs största sorg

Nu funderar jag på att gå ut och fixa min häst och sen rida, men inte så länge, ska ha padd under sadeln idag och se om de funkar bättre. Nu när hon har vilat ganska mkt så känns de som att sadeln tippar lite frammåt eller att den är lägre fram än bak. 
 Känner att jag överansträngde min kropp igår, jag är ju inte direkt van att sitta och rida i en timme, på en häst som borde varit på täby och galopperat istället för lite dressyr arbete;)

Stolt!

Nu är granen klar och nästan allt annat också.
 När de bara var -5 bytte jag om och gick ut i stallet fixade Cora lite fort, så jag skulle hinna iväg före mamma. Red ut somvanligt eftersom ridbanan inte är skottad. Red på en grusväg som är 2-3 km, dom hade plogat där nu så gick lite lättare att rida, Cora var jätte spänd i början i trav och skritt men när jag galopperade släppte de lite. Hon vill springa fort men inte jag så blev samlad galopp ganska mkt och jag gjorde 2 byten på dit vägen, när jag nästan var framme så släppte jag iväg henne lite för mkt så de gick lite fort, hehe;) Sen vände jag och skrittade en bit sen trav och hon ville springa fort och va hög i formen, men jag ville ha låg form och att hon skulle trava lite lugnare. Vi kom väl halva vägen var ungefär, lite lägre form och lite lägre tempo. Galopperade sista biten gjorde 3 jätte fina byten där också och 4 enkla byten i rad, stolt! Hon var mjuk och fin i munnen på hemvägen, lite het men hade kontroll idag iaf;) Min ponny är bäst<3

  Idag är jag glad för att min 5 åriga ponny gjorde 5 rena byten(När jag bad henne, hade kanske lite tur också, haha) gjorde 4 enkla byten i rad, kan bli mkt bättre, men bra ändå. Brydde sig inte om skällande hund, traktor, lastbil med släp :D<3

Provridning


Eftersom jag har tråkit läggar jag upp filmen när jag provred Coris :)

Varm kopp te <3

Nu sitter jag och värmer mig med te, älskar te<3 Idag blir de Julpyntning i hela huset och så ska vi klä granen :)


Snö och kallt

De är jätte mycket snö ute, iaf för att vara Gotland innan Jul och så är de iskallt ute, -23 imorse men nu är de -14 och de är ju lite varmare iallafall. Jag hade tänkt rida men mamma säger att jag kommer att bli en isbit eftersom jag fryser när jag stte inne i huset och de är 20 grader inne;) Men får hoppas de blir lite varmare så kanske jag kan rida en kort sväng på Coris. Annars ska jag rycka hennes man, hon har jätte tjock man och svans så tar nog ett tag att få den lagom, hon kan ju också få bli lite jul fin<3
<3

Jullov:D

Idag var jag i skolan hela dagen, första hela dagen sen jag blev sjuk;) Gick bra först tittade vi på film, men eftersom de va sista dan så gjorde vi andra saker än vanliga lektioner och de är ju inte lika jobbigt men jag är riktigt trött nu! Fick nästan samma betyg som förra terminen blev bara sängt i textilslöjd från vg till g, men har inte varit i skolan på riktigt länge så är glad att jag fått behålla samma betyg som förra terminen:)

 

Grattis Ella

Idag fyller Ella 12, vi firade henne lite i morse och de blir mer ikväll, med tårta och mer presenter;)
 Ska ut och mocka Coras box sen ska jag duscha för jag fryyser:S

Allt eller inget

Red ut med mamma igår, hon var seg när vi red hemifrån och tittade på allt för red ny väg, så hon fick gå på lite halvlånga tyglar. Men när vi vände(för de blev för mkt snö) så började jag plocka upp henne i form. Hon vill gärna gå i hög form så jag var snäll och lät henne göra de. Men hon låg på så jävla mkt på hemvägen och lite tung i handen då, men i traven så tog hon jätte stora steg och när vi galopperade så ville hon gå fortare och fortare men när jag höll i henne blev bara galoppen större och högre, de gillar jag;) Hon har lite lätt för att gå bakom men de struntar jag i just nu, de får jag börja träna med Sanna är så svårt att känna de på henne.


Födelsedags kalas

Igår så var jag vid rebecka med linnea och ina och vi firade våra födelsedagar;) Va jätte mysit och roligt!

Bilder kommer nån dag;)

Önskelista

Här kommer några av sakerna jag önskar mig i år, både till Cora och mig:)

Gummibett med D-ringar

Coras färger i eskadrons vårkollektion 2010, önskar mig typ schabrak täckena lindor ja allt;)

Svarta fram och bak

Hoppsadel hade inte suttit fel heller;)


 Sen önskar jag mig kläder, parfym :)

:)

Nu har jag slagit in alla julklappar, funderar på om jag ska skriva rimm men har ingen fantasi så brukar inte gå så bra:/ Nu ska jag och Ella värma vår färdiga mat, mamma och pappa är i rone på nått med pappas jobb. Blir Citronschnitzel med potatiskroketter(Ja vet att du blir avundsjuk på potatiskroketterna linnea;). Riktig lyx mat tycker jag, hehe;) Sen blir de väl tv tittande, så blir riktig syskon kväll<3

Du står forfarande och tittar på mig<3

Du va bra, bättre än många andra 
du kunde bli bättre
du kunde bli bäst

Tyvärr han du inte bli bäst, men för mig var du perfekt du kunde inte bli bättre just då<3



Jag älskar dig<3
 

Water for Elephants


Nån som vet om den kommer på bio i Sverige?:)

Julklappar

Igår kväll när jag skulle logga in på blogg.se så funkade de inte:o så får bli nu istället;)

Igår hittade jag jullappa till alla efter mkt letande. Sen gick jag med ella och hjälpte henne att köpa julklappar.
Till mig själv köpte jag ett nagellack men la undan en sak på veromoda som jag hoppas pappa köper idag när han är i visby!;) Träffade Sanna igår på veromoda, kollad lite när jag kan rida för henne så tror de blir efter nyår, eftersom hon fyller år nån dag innan bara;)
 Idag blir de ridning på Cora fast de är typ storm här, men men hon har inte gått på hela veckan.

Nu ska jag försöka ta mig upp ur sängen, äta frukost och göra mig iordning:)


Mot Visby

Nu åker jag till Visby och ska försöka köpa mina sista Julklappar. Minst 7 stycken;) Önska mig lycka till!


Rekord

Hade skrivit ett jätte långt inlägg och precis när jag trycker på "spara och publicera" knappen så ser jag att internet är ifrån kopplat. Kan de bli bättre?? och då brukar de sparas i utkast men inte den här gången inte!

Idag har Bloggen slått rekord i både besökare och sidvisnigar och de är jätte roligt!!:D
 
Imorgon blir de julhandel med mamma och Ella och kanske en liten tur på Cora om jag hinner och orkar!

Bilder

Ella har börja måla Manga och jag tycker iaf hon är bra!
 Vilken tycker ni är bäst?
1.

2.

3.

Födelsedag

I några dagar har jag haft dubbelt så många besökare som jag bukar ha, och de är ju roligt:D

Här kommer lite bilder på min mormor och hennes syster som fyller 160 år tillsammans;)
Nu kanske du ser skillnaden Rebecka;)


Nyår

Sitter och tittar på klänningar till Nyårsafton som jag i år ska spedera med min familj. Känns bäst så nu när jag har varit sjuk och jag kommer inte orka gå på nån fest. Så blir väl att åka till Roma som valigt;) Men de brukar vara riktigt roligt där så tror jag klarar mig. Men nästa år då jävlar!! ;D


Look after my heart, I left it with you

Min Eclipse dvd kom i veckan:)


The clouds I can handle, but I can’t fight an eclipse

Idag vaknade jag av att pappa försökte väcka mig, jag tyckte att de borde se ut som jag sov men såklart fattade ha att jag hade vaknat, så 8:22 fick jag gå upp idag för att väcka mormor. Kunde inte han gjort de? Hahah  
 Men de blev god frukost iaf! Tur de;) Idag blir de att fira mormor och hennes syster.så bli kanske tårta och god mat:D

 Nu ska jag fixa lite i mitt rum:(
 

!!!

Hoppas att jag kan börja träna snart!
Och att tävla:D

Nu har jag mockat Coras box.
Hjälpt mormor in med massa saker hon hade med sig.

Till mat blir de stek och de är inte min favorit...
Kan de bli bättre?
 
Hoppas de är nått bra på tv ikväll!


:D

Idag så har jag varit i skolan i 2 timmar sen kom pappa och hämtade mig. Pratade med matte och engelska läraren och jag behåller mitt betyg från förra terminen vg i båda. För hon tror att jag kommer hinna ikapp nästa termin. Och i No så har jag också kvar samma betyg som förra terminen:D
 Nu ska jag ut och fixa lite i stallet mocka min box. Sen kommer mormor som fyller år imorgon.

Ny ryttare


 Såg att Totilas har fått ny ryttare. Tycker att Edward Gal borde få fortsätta rida honom tycker att dom var gjorda för varandra. Han har ju lärt honom allt och nu får nån annan honom när han går som bäst! Kommer säkert bli bra med den nya ryttaren han rider också jätte bra men tycker att Edward är lite bättre, så hoppas han har nån ny häst som är nästan lika bra som vi snart får se:)




Tror inte bara de är jag som är kär i den här hästen<3

Mitt andra hem?

Den senaste månaden så har jag varit ganska mycket på sjukhuset. Idag ska jag dit och kolla ögonen om jag behöver glasögon och sen ska jag till en vanlig optiker eller vad de nu heter? om nån vecka. Sen ska jag och pappa köpa lite julklappar om jag hittar några bra! ;)
 Red Cora igår hon va lite lugnare och lyssnade på mig hela tiden:D


Första:)

Igår så red jag min fina häst första gången på 6 veckor. Red med mamma vi skrittade och travade lite, Cora tyckte de va jätte roligt. Men när vi nästan var hemma så fick hon sitt lilla ryck och då var de nära att jag ramla av, men jag satt kvar haha. Som tur va! För jag får inte ramla av för då får jag en tur till sjukhuset och de vill jag helst inte!;) Red lite på banan när vi kom hem, hon är lite hård i munen men när jag var klar var hon mkt mjukare:)!

Fixa stallet

Nu ska jag ut och fixa stallet sen ska jag med ella till nån marknad? vet inte vart följer bara med ;)

Barn och ungdomsmottagningen

Imorse kände jag mig inte jätte bra och hade högre puls än igår så mamma stannade hemma och ringde till sjukhuset och dom skulle ringa tillbaka vid 11 men sen ringer min doktor som jag har där och skulle kolla nått med mamma och då berättade mamma de hon sagt till den andra hon pratat med, så min doktor fixade en akuttid till mig så jag fick komma dit redan till halv 12. 
Då kollade en annan doktor igenom mig och allt funkade och min puls va 84 men han sa att de inte var så konstigt. För på morgonen hade jag 90-95 och de är lite högt. Men dom tog två blodprover sen skickades dom på till labb för snabbt svar. Så jag och mamma åkte till öster och åt på Etage (eller vad de heter) tillbaka på sjukhuset vid 2 fick vänta länge som vanligt sen fick jag prata med min läkare och nu ska jag äta lite mer av min medicin mot trycket i hjärnan. Sen tyckte hon att jag skulle kolla att ögonen fortfarande vad bra, för dom kan typ se om jag är svullen i ögonen och de kan de bli om man har tryck i hjärnan. Men ögonen var helt normala och blodproverna visade inget, och de va ju bra!:) sen pratade vi med min läkare lite till innan vi åkte hem. Så vi va där i 4 timmar och hälften får man ju vänta, men känner mig jätte trött nu men måste va uppe till 10 när jag ska ta min medicin.
 Jag frågade hur vanligt hjärninflammation är, och på gotland bland barn och ungdomar så är de 1 var 3 år och de är typ 1 på 160000. Så de är jätte ovanligt, sen så är de ofta olika symtom.

Ridsport

Imorgon ska jag och mamma på nån information om de ny gymnasiet, eller jag föjler med om jag orkar.
 Börjar känna mig lite sämre så kanske åker till min doktor om hon kan imorgon.


Puls?

de måste va nått fel på mitt hjärta idag, har lixom 78 i puls. Inte normalt när man sitter och gör ingenting eller när man sover. Jag när jag låg på sjukhuset hade jag som lägst 57, men min normala är 63 tror jag. Men min doktor sa att jag kunde va lugn. jag äter ju ovanligt mkt medicin jut nu. Men dom som känner mig vet nog att jag har svårt att va lugn ibland ...hehe. just nu sitter jag och gör en engelska läslogg går faktiskt ganska bra nästan klar :) nu ska jag ut och ge pollarna mat sen ska jag leta reda på nått till mig själv;)


Paj :D

Nu ska jag in till min snälla granne Gisela och äta paj. Och eftersom jag är så snäll så tar jag med min syster som antagligen hatar mig just nu, vet int varför? :o

:D    :D    :D

Kladdkaka

Känner mig väldigt nyttig när jag äter kladdkaka till frukost. Men de är iaf gott! ;) Blev ingen skola idag men kanske imorgon om jag orkar. Idag ska jag inte göra nått speciellt bara sitta och vila upp mig så jag blir frisk fortare :)

Söt häst

Nu har jag ansträngt mig ovanligt mycket. Jag gick ut och gick med min fina häst i snön, jag var helt slut när vi kom hem. De tog en kvart längre att gå idag än vad de brukar och min häst ville inte vila när jag tyckte att vi skulle göra de -.- men hon var duktig och gick brevid mig i den djupa snön istället för att gå bakom mig.
 Sen har jag börjat med medicinen igen för igår kände jag att de började trycka huvudet inte jätte mkt men lite. Så mamma ringde och kollade vad jag skulle göra och dom tyckte jag skulle börja äta den igen.


<3

Saknar er<3


101201

Nu sitter jag och gör inte ett piss. Är trött eftersom jag varit i skolan i 2 timmar och nu sitter jag som en gammal kärring i soffan.
 Har inget speciellt att skriva om, ska söka till nått idrottsgymnasiet som är nytt för i år, jag ska såklart söka ridsport. Men risken att jag kommer in är inte så stor :(
Nästa torsdag får jag börja rida :D hoppas jag orkar! då blir de kondis träning på Cora sen ska jag försöka börja träna för Sanna så fort som möjligt. Hoppas verkligen att jag kan rida för henne några gånger på jullovet. Nu längtar jag jävligt mkt efter att träna. De är typ höjdpunkten på veckan, jag ser fram emot de hela helgen. Antingen är jag onormal eller så har jag världens bäst tränare!? Jag tror nog på de sista ;)


RSS 2.0